Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BGC tarafından hazırlanan ?Basın ve kamuoyu oluşturma? projesi başladı

BGC tarafından hazırlanan ?Basın ve kamuoyu oluşturma? projesi başladı

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan ve 1 yıl süreyle uygulanacak ?Basın ve Kamuoyu Oluşturma Platformu? projesine başlandı.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan ve 1 yıl süreyle uygulanacak ?Basın ve Kamuoyu Oluşturma Platformu? projesine başlandı. Bandırma, Trabzon, Rize ve Artvin´den toplam 100 basın mensubu, STK ve kamu çalışanı yararlanacağı proje kapsamında eğitimler, yarışma ve teknik geziler yer alıyor. Proje ile ilgili açıklama yapan Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül, üç yıl önce kurulan Gazeteciler Cemiyeti´nin hazırladığı ilk projede eski Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel´in büyük katkısı olduğuna dikkat çekti. Proje kapsamında Bandırma, Trabzon, Rize ve Artvin´deki gazetecilerin, sivil toplum örgütlerinin ve kamu çalışanlarının iletişiminin gelişeceğine inandığını kaydeden Bingül, Ocak ayında başladıkları projenin Kasım ayında tamamlanacağını dile getirdi.
Projenin detayları konusunda bilgiler veren Proje Koordinatörü Ozan Ertuğrul, ?Projemiz kapsamında hem Bandırma´da hem de Trabzon´da eğitimler düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerin amacı; hem medya temsilcilerinin hem STK temsilcilerinin hem de kamunun, toplumu ilgilendiren konuların karar alma süreçlerine aktif olarak katılım göstermesini sağlamasının yanı sıra özellikle basın mensuplarının; medyanın bağımsızlığına, insan hakları, ifade özgürlüğü, demokratikleşme, karar alma mekanizmalarına katılım ve aktif vatandaşlık konularında bilgilendirilmesidir. Ayrıca proje kapsamında Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan bir teknik gezi de olacak ve bu teknik geziye sadece biz değil Bandırma´daki diğer sivil toplum örgütü temsilcileri ve kamu çalışanları da katılabilecek. Bu illerdeki gazetecilerin de katılacağı eğitimler Trabzon´da gerçekleşecek. Aynı şekilde oradaki meslektaşlarımız da Bandırma´ya gelecek ve buradaki eğitimlere katılacak. Ayrıca proje kapsamında ödüllü bir fotoğraf yarışmamız da olacak? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli