Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BGC, Batı medyasının iki yüzlülüğünü kınıyoruz

BGC, Batı medyasının iki yüzlülüğünü kınıyoruz

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yaptığı açıklamada, batı medyasının ikiyüzlü hareket ettiğini ileri sürüp kınadı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yaptığı açıklamada, batı medyasının ikiyüzlü hareket ettiğini ileri sürüp kınadı.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), uluslararası haber ajanslarının Sultanahmet´te yaşanan terör saldırısıyla ilgili olay yerinden kanlı görüntüleri sansürsüz servis etmesini "iki yüzlülük" olarak niteleyip kınadı.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), İstanbul´un tarihi ve turistik bölgesi Sultanahmet´te yaşanan terör saldırısı lanetlediği mesajında, batı medyasını da "ikiyüzlü" hareket ettiği için kınadı.
BGC Başkanı Ramazan Demir imzasıyla yayınlanan mesajda, küresel bir boyut kazanan terör dil, din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef aldığına dikkat çekildi.
Sultanahmet´teki patlamayı duyuran uluslararası haber ajanslarının, olay yerinden kanlı görüntüleri sansürsüz servis etmesini "batı medyasının ikiyüzlülüğü olarak" değerlendiren Demir şunları söyledi: "Batı ülkelerinde yaşanan ve son olarak Paris´teki terör saldırılarının ardından bu tarz rahatsız edici fotoğrafları yayımlamamayı tercih eden uluslararası ajansların aynı hassasiyeti Sultanahmet´te göstermemesi üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Neresinden bakılırsa bakılsın bu yaşadıklarımız batı medyasının ikiyüzlü davranış sergilediğini ortaya koyması açısından basın meslek örgütü olarak Sultanahmet saldırısından duyduğumuz üzüntüyü ikiye katlamıştır."
Demir, hain saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara şifa dilediği açıklamasında, kalleş saldırıyı planlayanları, destek verenleri ve gerçekleştirenleri lanetledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false