Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Beylikdüzü ile Manyas Belediyesi kardeş belediyeler oldu

Beylikdüzü ile Manyas Belediyesi kardeş belediyeler oldu

İstanbul-Beylikdüzü Belediyesi ile Manyas Belediyesi kardeş belediye oldu.

İstanbul-Beylikdüzü Belediyesi ile Manyas Belediyesi kardeş belediye oldu.
İstanbul-Beylikdüzü Belediye Meclisinin Ekim 2014 ayı toplantısında, Manyas Belediyesi’nin kardeş belediye olması oy birliğiyle kabul edildi.
Beylikdüzü Belediyesi, doğudan batıya kardeşlik köprüsü kuruyor. Belediye, özellikle gelişmekte zorluk çeken 6 ilçe belediyesiyle paylaşımda bulunmak ve ortak projeler üretmek amacıyla aldığı son meclis kararıyla Manyas Belediyesi’ni kardeş belediye olarak kabul etti.
Beylikdüzü Belediyesi "Kardeş Belediyeler" projesi kapsamında tespitlerde bulunarak Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bulunan kardeş belediyelerini belirledi.
Ekim ayında meclisten oybirliğiyle geçen kararla birlikte Balıkesir-Manyas, İstanbul-Adalar, Sinop-Dikmen, Trabzon-Düzköy, Artvin-Ardanuç ve Kıbrıs-Girne Belediyeleri Beylikdüzü Belediyesi ile "Kardeş Belediye" oldu.
Temel amacın doğudan batıya kardeşlik köprüsü oluşturmak olan proje ile iş sorunları ve geçim sıkıntısı yüzünden sürekli göç veren ve bu nedenle gelişmekte sıkıntı çeken ilçelere katkı sunmak, deneyim paylaşımında bulunmak ve ortak projeler üretmek hedefleniyor.
Bu kapsamda çalışmalara başlayan Beylikdüzü Belediyesi, meclis üyelerini ilçelere ziyarette bulunarak tespitler yapılması için görevlendirdi. Ziyaretlerde hem tespitler yapan hem de belediye başkanlarıyla görüşerek bilgiler alan meclis üyeleri, hayata geçirilebilecek ortak projeler üzerine de fikir alışverişinde bulundu.
"Kardeş Belediyeler" projesi ile her şeyden önce fikir paylaşımında bulunmayı çok önemsediklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Amacımız sadece maddi yardımda bulunmak değil. Bir dayanışma bilinciyle hareket edeceğiz. Başarılı çalışmalarımızı, yönetim anlayışımızı paylaşacağız. Birlikte fayda sağlayacak ortak projelere imza atacağız. Bu noktada katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber : Süleyman ÖZAYDIN



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false