Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Beyaz peynirde güvenin adı Zengin Süt Ürünleri

Beyaz peynirde güvenin adı Zengin Süt Ürünleri

Bandırma´da, Balıkesir asfaltının 6. kilometresinde yer alan Zengin Süt Ürünleri tesislerinde yılda 180 bin teneke, koyun, keçi ve inek peyniri üretiliyor.

Bandırma´da, Balıkesir asfaltının 6. kilometresinde yer alan Zengin Süt Ürünleri tesislerinde yılda 180 bin teneke, koyun, keçi ve inek peyniri üretiliyor. 1974 yılında kurulan, hâlen fahri başkanlığını Hacı Mustafa Zengin, Yönetim Kurulu Başkanlığını Muzaffer Zengin, başkan yardımcılığını Kâzım Zengin´in yürüttüğü, yönetim kurulunda Fatih Zengin, Gökmen Zengin, Ercan Zengin ve Fatma Yılmaz´ın yer aldığı Zengin Süt Ürünleri Gıda Besicilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi´nde müdürlük görevinde ise gıda mühendisi Nilgün Yoluç bulunuyor. Şirketlerinin bünyesinde 50 çalışanın bulunduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Zengin, şunları söyledi:
?Yalnız klâsik beyaz peynir üretiyoruz. Sütlerimizi, Bandırma ve yöresindeki köylerden sağlıyor ve laboratuvarlarımızda analiz ettirdikten sonra kullanıyoruz. Peynirimiz, sadece süt-maya-tuzdan oluşmakta olup, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Peynirimizde, ot yememiş kuzu ve dananın şirdeninden sağladığımız doğal maya kullanıyoruz. Ürettiğimiz peyniri, soğuk havada en az 10 ay bekletip, olgunlaştıktan sonra satışa sunuyoruz. Peynirimizin satışının % 90´ı, İstanbul´da gerçekleşiyor. İstanbul´da çok bilinen ve aranan bir markayız. Ayrıca Bursa, İzmir ve Ankara gibi büyük illerimize de ulaşıyoruz.?
1923 yılında, Selânik´ten mübadil olarak gelen dedelerinin hayvancılık yaptığı dönem de dahil olmak üzere şirketin yönetiminde 4. kuşağın bulunduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Zengin, 38 dönümlük alanın 3 bin metre karelik kapalı alanındaki tesislerinde üretim yaptıklarına işaret ederken, ?Müşterilerimizin damak tadına uygun, hijyenik ve kaliteli beyaz peynir üretimi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli