Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BESOBTAN SGKYA ZİYARET

BESOBTAN SGKYA ZİYARET

Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel ve yönetimi SGKyı ziyaret ederek İl Müdürü Ömer Çalışkanı tebrik etti.

Sosyal Güvelik bilincini arttırmak için köylerden ilçelere kadar çalışmalar yaptıklarını kaydeden Müdür Çalışkan köy muhtarları ile görüştüklerini ve köylerde halk toplantısı yaparak vatandaşın sorularına cevap verdiklerini anlattı.
Şirketler bazında en çok SGK primi yatırılan ve SGK`lı en fazla işçi çalıştıran illerden birinin Balıkesir olduğunu vurgulayan Müdür Çalışkan gelecek yıl da bu projeyi esnaflar için uygulayabileceklerini belirtti. En çok bayan istihdam eden işletmelere geçtiğimiz yıl verdikleri ödülleri ifade eden Çalışkan her yıl değişik bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
BESOB Başkanı Mesut Aşanel Müdür Çalışkan ve bütün SGK personelini kutlayarak "Kalıplaşmış uygulamaların dışında yeni uygulamalar ile teşvik yaratıyorsunuz. Sizlerin çalışmaları ile hem işletmelerin hem çalışanların hem de devletin yüzü gülüyor" dedi.
SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan Balıkesir`de 70 bin Bağkurlu olduğunu belirterek "SGK`ya bin liranın üzerindeki borçlar direkt havuza giriyor, sistem Ankara`dan bu borçları izliyor. İhtarnameler de Ankara üzerinden takip ediliyor. Bu borç icraya düştükten sonra da 36 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor" şeklinde konuştu.
SGK İl Müdürlüğü ziyaretine Başkan Mesut Aşanel, Başkan Vekilleri Necdet Erkan, Kazım Avcı, yönetim kurulu üyeleri Fehmi Erdem, Berberler Odası Başkanı İbrahim Demirer, İnşaatçılar Odası Başkanı Hayrettin Demirbaş ,Kahveciler Odası Başkanı Davut Acar katıldılar. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı