Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BESOB´tan girişimcilere fırsat

BESOB´tan girişimcilere fırsat

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği, iş yeri açmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştiriyor.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği, iş yeri açmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştiriyor. BESOB sürdür düğü ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri? sayesinde geçtiğimiz yıl KOSGEB´in 30 bin lira hibeli desteği ile toplam 361 iş yeri açılmasını sağladı.
Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği´nin koordinesinde gerçekleştirilen ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri? hız kesmeden devam ediyor. Türkiye´de eğitimler sonrasında iş kurma oranı %5, Dünya´da %3 iken BESOB´un projesinde bu oran Balıkesir´de %60´lara yükseldi.
BESOB Başkanı Fehmi Erdem, bu yıl ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri?nin 5. ve 6.sını Gönen ve Bandırma ilçelerinde açtıklarını söyledi. Her kursun 70 saatlik bir eğitim içerdiğini ifade eden Başkan Erdem, önümüzdeki hafta Bigadiç ve Sındırgı´da da kurs açacakları müjdesini verdi.
Şimdiye dek 7 ilçede 175 kişiye eğitim verdiklerini ifade eden BESOB Başkanı Fehmi Erdem, ?Eğitimlerden mezun olup işyeri açmak isteyenlere aldıkları belgeler sayesinde KOSGEB tarafından 30 bin liralık hibe, yine istedikleri takdirde 70 bin liralık sıfır faizli destek veriliyor. BESOB´un düzenlediği kurslar neticesinde 361 işyeri açıldı. BESOB´un yükleniciliğinde devam eden bu eğitimler girişimciler için fırsat? dedi.
Öte yandan Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği´nin koordinesinde gerçek leştirilen ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri?nin ikisi merkez ilçelerde olmak üzere Ayvalık Dursunbey, Sındırgı, Bigadiç´te açılacak.
Kaynak Yeni Haber



Anahtar Kelimeler: BESOB girişimcilere fırsat
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli