Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?Besicilik ve Sütçülük Kampı? Balıkesir´de

?Besicilik ve Sütçülük Kampı? Balıkesir´de

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ´Tematik Gençlik Kampları Projesi" kapsamında ?Besicilik ve Sütçülük Kampı? Balıkesir´de başladı.

Genç besicilere işletme kapasitesinin arttırmalarını sağlamak, üretim yöntemlerinde bilinç-lenmelerini sağlamak, bu alanda sunulan kredi ve diğer destek hizmetlerini tanıtmak amacıyla besicilik ve sütçülük alanındaki eğitimler, örnek tesis bir işletmede pratik yapılarak veriliyor. Yalnızca Balıkesir ili ve ilçelerinde ikamet eden 18 -29 yaş arası 40 erkek kursiyerin katıldığı program 22-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Balıkesir´de düzenleniyor.
Kampa katılan kursiyerler Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığının her alanda birçok projesinin olduğunu, gençlere yönelik olarak düzenlediği birçok projeden bir tanesinin de Balıkesir´de uygulandığını söyledi.
Balıkesir´in tarımda önemli bir şehir olduğunun altını çizen Vali Yazıcı, ?Et, süt üretiminde diğer tarım ürünlerinde sıralamalarımız var. Bunu artırarak daha kaliteli üretmemiz lazım. Bunu hep birlikte yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın uyguladığı bu proje Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bir destektir. Bu projeye dâhil olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli