Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BENGİ´den yeni etkinlik

BENGİ´den yeni etkinlik

17 Eylül İlkokulu´nda ?Matematik Sokağı?

Bandırma 17 Eylül İlkokulu´nda ?Matematik Sokağı? açıldı.
Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Nuray Dilber, BENGİ Projesi kapsamında uyguladıkları ?Hayatın içinde matematik? projesi kapsamında ?Matematik Sokağı?nı yaşama geçirdiklerini belirtirken, ?Bu projemizin amacı, matematiğin, hayatımızda nerelerde olduğunu öğrencilerimize eğitsel oyunlar, yaratıcı drama ve inceleme gezileri ile sezdirerek matematik dersine olan ön yargıları kırıp, derse olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır? dedi.
Dilber, projenin hedeflerini, ?Matematiğin, hayatın her yerinde var olduğunu hissettirmeyi, öğrencilerde merak duygusu oluşturmayı, matematik dersini diğer derslerle ilişkilendirmeyi, kurum ve meslek ziyaretleri ile matematiğin her alanda olduğunu fark ettirmeyi, öğrencilerin oluşturduğu ?Matematik kahramanları´ ile hayâl güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefliyoruz? diye açıkladı.
Ardından söz verilen Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, akademik başarının yanı sıra öğrencileri sanat, kültür ve spor alanlarında da yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgularken, ?Okuyan, araştıran öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Eğitim ve öğretimin, eğlenceli olmasından yanayız. Bu arada önemli hedeflerimizden biri de okullarımızı vatandaşlara açmaktır? dedi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: BENGİ yeni etkinlik
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli