Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BENGİ Projesi öğrencilerin eğitime güç katıyor

BENGİ Projesi öğrencilerin eğitime güç katıyor

Balıkesir Valiliği himayelerinde yürütülen BENGİ Projesi ile ilçemiz merkez ve bağlı kırsal mahallelerde hizmet veren okul öğrencilerinin eğitim-öğretimlerine önemli katkılar sağlanıyor.

Balıkesir Valiliği himayelerinde yürütülen BENGİ Projesi ile ilçemiz merkez ve bağlı kırsal mahallelerde hizmet veren okul öğrencilerinin eğitim-öğretimlerine önemli katkılar sağlanıyor.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, ilçemiz kırsal mahalle okullarını ziyaret etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Camgöz, ilk etapta Ballıpınar İlkokulu´nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
Daha sonra öğrencilerle birlikte okuma saati etkinliğine katılan Camgöz, öğrencilerle birlikte kitap okurken, etkinlik sonunda öğrencilere okuma kitapları hediye etti.
Ballıpınar İlkokul ziyareti sona erdikten sonra Çayağzı İlkokulu´nu ziyaret eden Camgöz, öğrencilerle sohbet etti.
Daha sonra okulun BENGİ Projesi kapsamında okul öğrencilerince hazırlanan ?Küçüklerden Büyüklere Masallar? isimli programı izledi. Etkinlik bitiminde velilerle bir süre sohbet eden Camgöz, okuldan ayrıldı.
Ballıpınar ve Çayağzı İlkokul ziyaretlerinden sonra Çakıl Mahallesi´ne geçen Camgöz, Çakıl İlkokulu´nu ziyaret ederek burada BENGİ Projesi kapsamında okulda başlatılan ?Gönül Köprüsü? projesine destek verdi. 

Çakıl İlkokul Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen, öğrenciler ile öğrenci velilerinin de destek verdiği ?Gönül Köprüsü? Projesi ile ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşılıp onlara katkıda bulunmak, bunu yaparken de öğrencilerde işbirliği ve yardımlaşma duygularını güçlendirmek amaçlanıyor.
?Gönül Köprüsü? Projesi´nin başlatıldığı Çakıl İlkokulu´nda öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından tedarik edilen kışlık giysi, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri okulda ortak bir çalışmayla gruplanarak paketlendi.
Proje bitim aşamasında ziyaret ettiği okulda çalışmaları yerinde inceleyip konu hakkında bilgi paylaşımında bulunan Camgöz, hazırlanan kolilerin okul idaresi ve iki öğretmen tarafından Dursunbey ilçesinde bir kırsal mahalle okulunda eğitim gören öğrencilere ulaştırılmak üzere Dursunbey´e götürüleceğini söyledi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu