Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BENCE EKSİK BİR FSTİVAL

BENCE EKSİK BİR FSTİVAL

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bandırma bu yılda bir festivale ev sahipliği yapacak. Uluslararası Bandırma Kuş cenneti, Kültür ve Turizm Festivali adı altında yapılacak olan festival 5-8 Haziran 2014 tarihlerini kapsıyor. Baktığımız zaman oldukça zeng

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bandırma bu yılda bir festivale ev sahipliği yapacak. Uluslararası Bandırma Kuş cenneti, Kültür ve Turizm Festivali adı altında yapılacak olan festival 5-8 Haziran 2014 tarihlerini kapsıyor. Baktığımız zaman oldukça zengin bir etkinliği kapsayan festival programı var önümüzde.
Her şey iyi güzel de böylesine çeşitliliği olan bir festivale çağrılı yazarlar, konuşmacılar ve siyasetçilere baktığımızda genellikle hep belediye yönetimini kazanan partiye yakın isimlerin olduğunu görüyoruz. Tamam, organizasyon olarak konu tamamen Bandırma belediye yönetiminin bunu görüyoruz ama diğer tarafta da bu belediye sınırları içinde yaşayan ve bu havayı soluyan çok büyük sayıda diğer partilerin seçmenleri de var. 
 Bakınız sadece ben bu festival dolayısıyla yapılanları değil ülkemizde yıllardır yapıla gelen adeta gelenekselleşmiş yanlış uygulamaların artık değişmesi gerekli olduğu için bu yazımı kaleme alıyorum.
Baktığımız zaman önümüz de nüfusu 100 binleri aşan bir kalabalık topluluk bulunmaktadır. Bu tarz festivalleri yaparken çok daha dikkatli olunacak zamanları yaşıyoruz artık. Zaman değişmiştir, iletişimler kolaylaşmıştır artık. Doğru yapanlar takdir, yanlış yapanlar ise mutlaka eleştiri görmeliler diyorum.
Bakınız toplumumuzun bir biriyle kaynaşmasını, kucaklaşmasını istiyorsak eğer işte hepimize önemli bir ders ödevi mesela bu festivaller. Dediğim gibi kimler bu işleri organize ediyorlarsa diğer partilerle konuşur varsa bir önerileri alınır ve tartışılır eğer uygun oluyorsa uygulamalara koyulabilirdi diyorum. Efendim bu benim hakkım, ben yönetimim diyenlerimiz de olabilir ama unutmayalım ki bu belediye gelirlerinin bir bölümü de bu telefon açılmayan (eğer açıldıysa özür diliyorum) partilerin seçmenleri tarafından karşılanmakta. Ve işin daha da gerçeği festival dediğimiz şenliklerin de o yörenin tüm insanlarını kapsaması gerekmiyor mu?
Aslında mesele hep söylemeye çalıştığım gibi tas tamam bir demokrasi meselesidir. Demokrasiyi özümleme meselesidir. İnsanı yok saymak değil insanı saymak meselesidir. 
Sonuç ta demokrasinin sadece sözlerle değil yapılan örnek uygulamalarla ancak ortaya konulabileceğini ve de örnek uygulamalarla geliştirilebileceğini iyi bilmemiz gerekiyor.
Esen kalınız.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli