Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Benazus, 71 yıldır Atatürk fotoğrafları topluyor

Benazus, 71 yıldır Atatürk fotoğrafları topluyor

Bandırma´da, Özel Bandırma Koleji ve Bandırma Rotary Kulübü işbirliği ile 89

Bandırma´da, Özel Bandırma Koleji ve Bandırma Rotary Kulübü işbirliği ile 89 yaşındaki Hanri Benazus´un uzun yıllardan beri topladığı Atatürk fotoğraflarından oluşan sergisi, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Mavi ve Rotary üyelerinin katılımıyla 600 Evler Mahallesi´nde bulunan okul binasında açıldı.
Serginin açılışında konuşan Kaymakam Yazar, ?Atatürk´ü milletçe hepimiz çok seviyoruz. Bandırma Rotary Kulübü Bandırma´nın birçok konusuna eğiliyor, özellikle eğitim konusunda da çok önemli katkılar sağlıyor. Kendilerini kutluyorum? dedi.
Başkan Mirza da, ?Atatürk´ü tanıyıp onunla sohbet eden bir kişinin sergisine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün, Atatürk birçok yönüyle tartışılırken bazı meczup kişiler ona dil uzatmayı sürdürüyor. Asıl üzüntümüz ise bu kişilere ülkemizi yönetenler tarafından prim verilmesidir ama kimse bize Atatürk´ü unutturamayacaktır.? diye konuştu.
5 bine yakın Atatürk fotoğrafları ile Türkiye´nin en önemli Atatürk fotoğrafı koleksiyonlarından birine sahip olan Benazus´un, 50 civarındaki resmi Bandırma´da sergilendi. 17 yaşından bu yana Atatürk fotoğrafları topladığını ve hâlâ toplamaya devam ettiğini söyleyen Benazus, bir fotoğraf için ABD´ye gittiğini anlattı. Açılışta konuşan Benazus, 7 yaşında Atatürk ile tanıştığında Atatürk´ün, adıyla ilgili herhangi bir soru sormaması üzerine yaşadığı duyguyu, ?Atatürk bana sormadığı ve vermediği cevaplarla Türklüğü, Türklüğün ne olduğunu anlattı.? diye anlattı. Konuşmaların ardından sergiyi Kaymakam ve Belediye Başkanı ile gezen Benazus, sergide bulunan fotoğraflarla ilgili bilgiler verdi. Benazus, ? ?Bana en güzel fotoğraf hangisi´ diye soruyorlar. Ben ? en güzel fotoğraf benim bulamadığım fotoğraf´ diyorum? diye konuştu. Kaymakam Günhan Yazar tarafından plaket verilen Benazus, sergide bulunan çocuklarla yakından ilgilenerek bol bol fotoğraf çekildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli