Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belgrad’da Balıkesir rüzgarı esti

Belgrad’da Balıkesir rüzgarı esti

Balıkesir’in coğrafi işaretli pullusu, 50 çeşit peyniri, yağcı bedir halısı, yöresel ürünleri ve kültürü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta tanıtıldı.

Balıkesir’in coğrafi işaretli pullusu, 50 çeşit peyniri, yağcı bedir halısı, yöresel ürünleri ve kültürü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta tanıtıldı. 
Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliklerde Balıkesir’in tanıtımını gerçekleştiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir Belgrad’ta turizm ve tanıtım çıkarması yaptı. 
Belgrad’ta gerçekleşen tanıtım programında Balıkesir’e has zeytinimiz, peynir ve diğer ürünlerimizin ikramıyla “Gastronomi Atlası” ve “50 Peynirli Şehir” kitabımızla, Yağcı Bedir Halısı, şehrimize özgü kadınlarımızın el emeği işleri Balıkesir Pullusu’nun tanıtımıyla Balıkesir’e ait değerlerimiz göz kamaştırdı. 
Balıkesir’in ülke ve yurtdışında turizm alanında da hak ettiği değeri alması adına sıkı çalışmalarına Belgrad Niş’i de ekleyen Milletvekili Aydemir, kardeş şehir olma yolunda ilerledikleri Niş Belediye Başkanı Dragana Sotirovski’yi ziyaretinde iyi niyet mektubu İle kültürel,doğal ve tarihi mirasa sahip çıkacaklarını belirterek “Balıkesir’imize dair tüm güzellikleri tanıtmaktan gurur duyduğunu.“ belirtti.

Coğrafi işareti Sındırgı İlçesi’ne ait ve Balıkesir’in Dünya genelinde tanınan bir markası haline gelen 3000 yıllık kültürü içerisinde barındıran Yağcıbedir halıları, geçmişten günümüze bir geleneği anlatan modern tasarımlara da yön veren coğrafi işaretli Balıkesir Pullusu, yöresel oyunlar göz doldurdu. 
Balıkesir tanıtım programlarına Belgrad’daki Türk kurumlarının yetkilileri de katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Belgrad’ Balıkesir rüzgarı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı