Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediyeye “Kolonları kestiler” şikâyetleri yağıyor

Belediyeye “Kolonları kestiler” şikâyetleri yağıyor

Yaşanan deprem felaketinin ardından Bandırma halkı da yaşadığı konutların depreme dayanıklı olup olmadığını sorgulamaya başladı.

Özellikle deprem bölgesinde bazı dükkânların kolon ve kirişlerinin kesildiğini gören Bandırmalılar, kendi yaşadıkları binalarda da benzer işlemlerin yapılıp yapılmadığını öğrenmek için Bandırma Belediyesine şikâyette bulunmaya başladı.Bandırma Belediyesine kolon ve kirişlerin kesildiği yönünde çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, şikâyetler gelir gelmez belediye ekiplerinin bahse konu alana giderek inceleme yaptığını söyledi. Bandırma Belediyesi’nin yetkisi gereği yüzeysel inceleme yapabildiğini kaydeden Başkan Tolga Tosun, “ Vatandaşlarımız kendi binalarının depreme dayanıklı olup olmadığıyla ilgili belediyeden bir şeyler bekliyorlar ve belediyeye müracaat ediyorlar. Çok ciddi şekilde de müracaatlar var. Kolon ve kiriş kesmeyle ilgili de müracaatlar var.   İmar Müdürlüğündeki arkadaşlarımız bu şikâyetleri yerinde inceleyerek denetliyor. 
Şu ana kadar müracaatlar içinde kolon kesmeye rastlanmadı ama vatandaşlarımız müracaatın daha hızlı sonuçlanması için böyle bir yol izlemişler. Tabii binamızın kolonu kesik diye şikâyet gelince arkadaşlarımız ivedilikle gidiyor. İnşaatların statik açısından en önemli noktaları temel ve kolonlar çünkü bütün sistem o kolonların üzerine kurularak gidiyor. Bunlardan bir tanesinin kesilmesi binanın taşıyıcılığı açısından sıkıntılı ama şu ana kadar kesilen bir kolona rastlanmadı.” dedi.Bandırma Belediyesinin gözlemsel olarak yetkisi bulunduğunun altını çizen Tolga Tosun, “Belediyenin yetkisi daha çok gözlemsel olarak var. Gidip kolon yerinde mi, kesilmiş mi, kirişi yerinde mi? Biz gözlemsel inceleme yapıp vatandaşların yapmış oldukları müracaata cevap veriliyor.” diye konuştu.
BELEDİYE ÇALIŞMA BAŞLATIYOR
Önümüzdeki süreçte yetki alanlarını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurarak genişletmek istediklerini aktaran Başkan Tolga Tosun, “Pazartesi günü İmar Komisyonunu, Afet Komisyonu ile teknik oda başkanlarıyla birlikte toplantı yaparak Bandırma’nın önümüzdeki süreçle ilgili bir çalışma başlatıyoruz.” Dedi.Vatandaşların konutların incelenmesiyle ilgili belediyeden beklentisi olduğunu ve bu beklentiyi karşılamak istediklerini aktaran Tolga Tosun şunları söyledi: “Vatandaşlarımız özellikle depreme dayanıklılık için karot alınsın, test yapılsın gibi istekleri oluyor ama bizim bunu yapabilme yetkimiz yok. Belediye yapılan müracaatta göre; gözlemsel olarak gidiyor bu gözlemle ilgili rapor veriliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görevlendirdiği yetkili kuruluşlar ya kamu kuruluşu ya da tüm belge ve teknolojik aletlerini almış kuruluşlar bunları yapabiliyor. 
Bu toplantıdan sonra yol haritamızda mutlaka bizim de teknik aletleri alıp sadece gözlemden ziyade Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yetkimizi de alıp vatandaşların bu ihtiyaçlarını, örnek veriyorum binaların röntgeninin çekilmesi, karotunun alınması, analizlerinin yapılması gibi birçok konuda yetki alınması gerekiyor.” dedi.                 Haber: Tufan Dalgıç.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı