Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediyenin 2009 Faaliyet Raporu reddedildi

Belediyenin 2009 Faaliyet Raporu reddedildi

29 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan Erdek Belediye Meclisi, 2009 yılı Faaliyet Raporunu oy çokluğuyla reddetti.

29 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan Erdek Belediye Meclisi, 2009 yılı Faaliyet Raporunu oy çokluğuyla reddetti.
Sadece belediye meclis üyelerinin oy kullanabildiği 2009 yılı Faaliyet Raporuna, CHP`li Burhan Karışık, M. Ali Yağcı, Çetin Gül, A. Sümer Balkan, M. Ali Kılıç, Nimet Kalafat, Levent Karabacak RET oyu verdi.
CHP`li diğer üyelerden Sedat Ülgay ile Fatih Payal ÇEKİMSER oy kullanırken, AK Partili üyelerden Yılmaz Öğrenir, Selçuk Acu, Aycan Ener, Halil Aydöner, Turan Gün, Melek Decan Erarslan EVET oyu vermesine rağmen, Faaliyet Raporu mecliste kabul görmedi.
Erdek Belediye Meclisinin Nisan 2010 ayı toplantısı hafta içinde Çarşamba günüydü. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan meclis toplantısında, gündemin  1. maddesinde yer alan Erdek Belediyesi 2009 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesine geçilmeden önce, Belediye Başkanı Aysan, toplantıya başkanlık etmesi için Meclis 1. Başkan V. CHP`li M. Ali Kılıç`a devretti.

Belediyenin 2009 yılı faaliyet raporu Yazı İşleri Müdürü Şirzat Eryılmaz tarafından okunmasından sonra, söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bir yıl önce devralınan tabloya göre, Erdek Belediyesi`nin ülkenin en borçlu belediyelerin başında geldiğini aktarıp, aksini iddia edenin ortaya çıkmasını istedi.
Borçlarla uğraşması nedeniyle, çoğu vatandaşlara yetişemediği itirafında bulunan Aysan, bu nedenle tüm Erdek halkından özür dilediğini belirtti. Bu durumun, muhtemelen 2 yıl daha süreceğini ileri süren Aysan, İnşallah 3 yıl sonra borçlarla değil, ilçede hizmete açacağımız yerleri konuşacağız şeklinde konuştu.
Başkan Aysan`dan sonra söz alan CHP`li üye Kalafat, 2009 yılının kayıp yıl olduğunu ileri sürüp, esnafın huzurunu kaçırdınız suçlamasında bulundu.
CHP`li Kılıç, kendisinin Kent Konseyinde görev yaptığı dönemde, Erdek Körfezine kurulacak sanayi tesisleriyle ilgili dosya hazırladığını söyleyip, dosyanın zapta geçmesini istedi.
Garajdaki akaryakıt istasyonunun akibetinin faaliyet raporunda belirtilmediğini ifade eden Kılıç, "2008 yılı faaliyet raporuna AK Parti gurubu hayır oyu vermişti. Bugün ise sizler CHP`li üyelerin vereceği oylara saygı duyunuz. Ben faaliyet raporuna ret oyu vereceğim." dedi.
AK Partili üye Melek Decan Erarslan, faaliyet raporuna yeterlidir veya yetersiz denilebilir, reddi mümkün değildir yanıtında bulundu.
AK Partili üye Selçuk Acu, Erdek`te 29 Mart`tan bu yana esnafın tehdit edildiğine, huzurunun kaçırıldığına yönelik kendilerine yapılan suçlamalara kesinlikle itiraz ettiğini kaydedip, kendisinin 2006 yılında Erdek Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunda, yönetiminde yer verdiği isimlerin tehdit edildiğinden dolayı kongrenin yapıldığı salona bile gelemediklerini işaret edip, tehdit varsa biz onları 10 sene önce çok gördük şeklinde konuştu.
CHP`li üye Sümer Balkan, belediye meclisinin çoğunlukla, birlikte hareket ettiğini kaydedip, bugüne kadar meclise gelen 120 gündemin oy birliğiyle geçtiğini söyleyip, bu rakamın sevindirici olduğunu aktardı.
Belediye Başkanı Aysan, söz alıp kendisi hakkında yapılan suçlamalara karşılık şöyle konuştu: "Bugüne kadar bizler hiçbir projeyi geciktirmedik. 2008 yılında belediyeye sunulan 58 veya 60 projenin 2`sini Melek Decan Ersarslan, Birol Yıldızdağ 1, Şerife İlata hiç proje çizmemiş. Geri kalan tüm projeleri ise Tasarı çizmiş. Şimdi anladınız mı `Erdek beni neden başkan seçmiş?` Adamın belediyeden 50 milyar alacağı var, parası ödenmemiş, aradan 6 ay geçmiş avukatlık ve faizleriyle bizden 100 milyar isteniyor. Avukatlık ve faizleri nasıl azaltabiliriz, bir yıldır ben bu işlerle uğraşıyorum. Erdek Belediyespor'un çok güzel yere geldiğini söylediniz. Bu işin bedeli 1,5 trilyon lira. Belediyesporu 3. lige terfi maçlarına kendi cebimden götürecektim, isteğim karşılık görmedi. Yazık değil mi o çocuklara? Belediye büfesini çalıştıran, karşımdaki adaya oy veren kimin işine son vermişim? Erdek-Düzler yolunun rezalet olduğunu söylüyorsunuz. Yolu rezalet hale ben getirmedim ki. Bugün Erdek Belediyesi`nin içecek suyu yok arkadaşlar. O yolun bitirilmesi için 2,5-3 trilyon para lazım. Ama, ben bu yolu Düzler`den başlayıp, Narlı`da sona erecek çevre yolu yapımı için Karayollarına devrettim. Erdek`te sulanamayan zeytinlik alanların sulanabilmesi için Çiftçınarlar Mevkiinde bent yapılacak alanda ağaçların kesimine başlandı, yarın DSİ`den yetkililer geliyor. Hastane yapımı son aşamaya geldi, yakında yıkılıyor. Benden önceki dönemde 660 milyarlık bitki alımları yapılmış, paraları ödenmemiş şimdi bu para çıkmış 1 trilyona bundan haberiniz var mı? Esnafa baskı yaptığım söyleniyor. Geçtiğimiz günlerde Erdek Esnaf Odası seçimi vardı. Kazanmasını kalben istediğim aday, gizli olarak yapılan oylamayla esnaf odası tarihinin en farklı seçimini kazandı. Burası şov yeri değil. Ben içimde insan sevgisi ve Allah korkusu olan bir insanım."
Aysan`ın konuşmasını tamamlamasından sonra geçilen oylamada, belediyenin 2009 yılı faaliyet raporuna AK Partili 6 meclis üyesi Evet, CHP`li Sedat Ülgay ve Fatih Payal Çekimser oy verirken, CHP`li diğer 7 üye ise hayır oyu verip, faaliyet raporu mecliste kabul görmedi.
Gündemin 2. maddesine geçildiğinde, mecliste başkanlığı yeniden Belediye Başkanı Hüseyin Aysan devraldı.
Ülgay`ın okuduğu Denetim Komisyonu Raporu okundu. Bu rapor meclisin bilgisine sunulan bir rapor olduğundan bu maddeyle ilgili oylama yapılmadı.
Gündemin 4. maddesinde, meclis başkan ve üyelerine, meclis toplantılarına ve ihtisas komisyonları toplantılarına katılanlara ödenecek (33-40 TL) arası ücret AK Partili üye Halil Aydöner`in ret oyuna karşılık diğer tüm üyelerin evet oylarıyla kabul edildi.
Gündemin 6. maddesi, İ.E. isimli bir vatandaşın belediyeye soğutma sistemli bir cenaze aracını bağışlamasının kabulü oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 7. maddesinde, kapalı olarak yapılan oylama sistemiyle İmar Komisyonuna AK Partiden Melek Decan Erarslan, Turan Gün, CHP`den Burhan Karışık, Levent Karabacak, M. Ali Yağcı seçildi.
Gündemin 8. maddesinde, yapılan açık oylamayla Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Partiden Aycan Ener, Turan Gün, CHP`den Fatih Payal, Çetin Gül, Sedat Ülgay seçildi.
Gündemin son maddesinde yer alan, iki encümen üyeliğine, kapalı olarak yapılan oylamayla CHP`den Burhan Karışık ile Nimet Kalafat seçildi.          Haber : Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli