Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediyelerden doğa yürüyüşü etkinliği

Belediyelerden doğa yürüyüşü etkinliği

Karesi Belediyesi, Susurluk Belediyesi ve BALDAK`ın işbirliği ile Çataldağ`da düzenlenen doğa yürüyüşüne 300 kişi katıldı. Gruplar halinde gerçekleşen yürüyüşte 10,15 ve 25 kilometrelik parkurlara başarıyla ulaşıldı.

Karesi Belediyesi, Susurluk Belediyesi ve BALDAK`ın işbirliği ile Çataldağ`da düzenlenen doğa yürüyüşüne 300 kişi katıldı.
Gruplar halinde gerçekleşen yürüyüşte 10,15 ve 25 kilometrelik parkurlara başarıyla ulaşıldı.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Doğayı korumak, doğayı sevmek için doğanın içinde olmak gerekiyor" dedi.
Karesi Belediyesi, Susurluk Belediyesi ve Balıkesir Dağcılık Kulübü (BALDAK)`ın işbirliği ile Susurluk Çataldağ`da "Doğa bizim değildir, bizler doğada misafiriz" sloganıyla doğa yürüyüşü düzenlendi. Profesyonel ve amatör dağcılardan oluşan yaklaşık 300 kişi, 10, 15 ve 25 kilometrelik 3 ayrı parkurda doğa yürüyüşü yaptı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BALDAK Başkanı Esat Kurt`un önderliğinde Susurluk`un Kafa Köyü`nde yürüyüşe başlayan dağcılar, Çataldağ Göleti etrafında yürüyerek 10 ve 15 kilometrelik parkuru yaklaşık 3 saatte tamamladı. 25 kilometrelik parkurda Karesi Belediyesi`nin bayrağını zirveye diken grup, akşam saatlerinde başlangıç noktasına dönüş yaptı.
Balıkesir`in % 47`sinin ormandan oluştuğunu, gençlerin doğa ile birleşmesi gerektiğini işaret eden Başkan Yücel Yılmaz, "Amacımız; Balıkesir`in dağlarını tüm Türkiye`ye tanıtmak. 10,15 ve 25 kilometrelik parkurlarımız vardı. Profesyonel dağcılarımız 25 kilometrelik zirveye tırmandı, bizim gibi ilk kez dağa çıkan amatör arkadaşlarımız 10 kilometrelik parkuru tamamladı. Doğayı korumak, doğayı sevmek için doğanın içinde olmak lazım. Hep birlikte öğrencilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle yıl içerisinde doğa yürüyüşlerimizi BALDAK`ın katılımı ile gerçekleştirmeyi Karesi Belediyesi olarak planlıyoruz" diye konuştu.
Doğa Yürüyüşü programına Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve ekibi de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Susurluk`un Kafa Köyü`nde dağcılara ve köylülere bölge hakkında bilgiler verdi. Çataldağ Göleti`nde Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu incelemelerde bulunduklarını belirten Başkan Uğur, "Hakikaten doğa harikası su rezervi olarak da Susurluk`un iki üç katı nüfusa hitap edecek bir göletimiz var. Sulama ve içme de kullanılabilen göletimiz üzerinde Susurluk Belediyemizle bir çalışma yapacağız. Yapılan etkinlikte bizlere yardımcı olan Jandarma, 112, muhtarlarımıza ve BALDAK`a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false