Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediyeden ilçedeki metruk evlere neşter

Belediyeden ilçedeki metruk evlere neşter

İlçede tehli-keoluşturan eski metruk evlerin yıkımına devam ediliyor. Erdekin çeşitli mahallelerinde bulunan kullanılmaz durumdaki eski evler belediyenin iş makinalarıyla yıkılıyor.

İlçede tehlike oluşturan eski metruk evlerin yıkımına devam ediliyor.
Erdek`in çeşitli mahallelerinde bulunan kullanılmaz durumdaki eski evler belediyenin iş makinalarıyla yıkılıyor.
Mahalle sakinlerinin sık sık şikayetlerine konu olan sahipsiz evlerde, evsiz vatandaşların kalması, kış aylarında yangın tehlikesi yaratması, madde bağımlılarınca kullanılması ve çöplerle dolu olması vatandaşların sağlığını ve güvenliğini tehdit ediyordu.
Geçtiğimiz gün gerçekleşen yıkımda, Atatürk Mahallesinde bulunan iki eski bina daha Erdek Belediyesi ekiplerince yıkıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptığı açıklamada "Mahallelerimizde bulunan eski evler, çevre sağlığını ve güvenliğini ciddi derecede tehdit ediyordu. Kış aylarında evsiz vatandaşlarımızın ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu evlerde, yangın tehlikesi oluştuğu gibi, çökme riski olan bu binalarda çocuklarımız oyun alanı olarak kullanıyordu. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren çok sayıda metruk binayı yıkıp, mahallelerimizi bu sorundan kurtardık. Bu günde iki tanesini daha yıktık. Arsasının temizliğini yapacağız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli