Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediyeden, geri dönüşümü olan atıklar için kampanya

Belediyeden, geri dönüşümü olan atıklar için kampanya

Bandırma Belediyesi evsel katı atıkların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması için yeni bir kampanya başlatıyor.

Bandırma Belediyesi evsel katı atıkların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması için yeni bir kampanya başlatıyor.
Bu kapsamda Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilgili firma temsilcilerinin sürdüreceği çalışmalarla Bandırma’da kâğıt, cam, metal, pet şişe ve benzeri geri dönüşümü olan atıkların toplanarak çevre sağlığının büyük katkı sağlanması hedefleniyor.
Konuyla ilgili düzenlenen proje toplantısında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Temizlik İşleri Müdürü Faruk Sevgican, Çevre Mühendisi Zafer Ekşi ve Çevre Belge Lisanslı firma yetkilileri bir araya geldi.
Hazırlanan projede, Bandırma’nın muhtelif noktalarına Ambalaj Atık Konteynırları yerleştirilmesi planlanırken, bunun dışında başta okullar olmak üzere kurum ve kuruluşlara iç mekan kutuları yerleştirilerek ambalaj atıklarının toplanması ve öğrencilere de konuyla ilgili eğitimlerin verilmesi proje kapsamında yer alıyor.
Proje ile ilgili görüşlerini belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Kâğıt, cam, metal ve pet şişe gibi geri dönüşümü olan ambalaj atıklarının toplanması yani geri dönüşümün yapılabilmesi konusunda bir proje oluşturmak öncelikli hedeflerimiz arasındaydı. Bugün bu toplantıyla proje için ilk adımı attık. Ambalaj atıklarının toplama projemizle öncelikli hedefimiz geri kazanımı mümkün olan Kâğıt, cam, metal ve pet şişe gibi maddelerin evsel atıklardan ayrı olarak toplanarak çevre sağlığına olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak ve aynı zamanda ülke ekonomisine kazandırabilmek olacak.” dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli