Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediyeden, duş ve çamaşır yıkama hizmeti

Belediyeden, duş ve çamaşır yıkama hizmeti

Dursunbey Belediyesi, sosyal belediyecilikte yeni bir hizmete daha imza attı

Dursunbey Belediyesi, sosyal belediyecilikte yeni bir hizmete daha imza attı.
Dursunbey Belediyesi son olarak Duş ve Çamaşır merkezini hizmete açarak, gündelik yaşamlarında duş alma, çamaşır yıkama olanağı bulamayan vatandaşlara büyük bir hizmeti daha hayata geçirdi.
Dursunbey Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinin alt kısmında bulunan ve daha önce depo olarak kullanılan yeri bu amaçla düzenleyen Belediye burada iki personel görevlendirerek hizmet vermeye başladı. Gündelik yaşamlarında çamaşır yıkayamayan, duş alamayan vatandaşların faydalanacağı bu hizmet için, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde ki vatandaşlar gerektiğinde evlerinden alınarak burada bakımları yapılacak. Duş hizmetinden faydalanan vatandaşlar bu merkezde kurulan ve mağazayı andıran giyim reyonunda yeni kıyafetlerini giyip yemeklerini yedikten sonra yeniden evlerine bırakılıyor.
Duş ve çamaşır merkezi ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, tamamen ücretsiz olan merkezin, dar gelirli ya da çeşitli nedenlerle duş ve çamaşır yıkama imkanı bulamayan vatandaşlar tarafından kullanıla bileceğini söyledi.
Bahçavan “Duş ve çamaşır merkezimizde evinde kişisel temizliğin yapamayan, çamaşırlarını yıkayamayan insanlarımızı duş merkezimizde gerekirse kendi vasıtalarımız ile taşıyıp, ayın haftanın belli günlerinde o insanlarımızı, oradaki eğer misafirimiz bayan ise bayan görevlimiz tarafından, erkek ise erkek görevlimiz tarafından orda kişisel bakım ve temizlikleri yapılıyor. Bu arada çamaşırları yıkanıyor, temizleniyor, ütüleniyor. Eğer çamaşırları eski ise bunlar sosyal hizmetler bünyesinde yenisi ile değiştiriliyor.” dedi.
Başkan Bahçavan, Sosyal Belediyeciliğin Dursunbey’de aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı