Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Belediyeden çadır mescit hizmeti

Belediyeden çadır mescit hizmeti

Erdek Belediyesi ile Erdek İlçe Müftülüğü tarafından, ilçede cami bulunmayan Sahil Mahallesine çadır mescit kuruldu.

Erdek Belediyesi ile Erdek İlçe Müftülüğü tarafından, ilçede cami bulunmayan Sahil Mahallesi`ne çadır mescit kuruldu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçede yazlıkçıların yoğun olarak ikamet ettiği Çuğra bölgesindeki misafirlerin Ramazan Ayında rahatça ibadetlerini yapabilmeleri için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Yücel Motel arkasına çadır mescidi hizmete soktuklarını söyledi.
Sahil Mahallesi`nde hizmet vermeye başlayan çadır mescitte imamlık görevini üstlenen Adnan Afacan hocamız ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Ramazan ayında halkımızın huzurlu ve rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmesi için camilerdeki gerekli hazırlıklar ilçe müftülüğü tarafından yerine getirildi. Camilerimiz hazır, teravih namazları kılınmaya başlandı. Camilerimizin temizliği, bakımı ve klima ihtiyaçları tamamlanmak suretiyle halk huzur içinde ibadet yapsın diye gerekli tedbirleri alındı.
Ancak, camisi bulunmayan, otel ve motellerin yoğunlukta bulunduğu Sahil Mahallesi sınırları içinde yer alan Çuğra bölgesinde vatandaşlarımızın teravih namazlarını kılabilmesi için bu bölgeye çadır mescit ihtiyacı vardı. Vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine belediye ve müftülüğün işbirliğinde çadır mescit kuruldu bizlerde teravih namazlarımıza başladık. Ramazan Ayımızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah`tan niyaz ederim." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli