Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediyeden ücretsiz toprak ve zeytin yaprağı analiz hizmeti

Belediyeden ücretsiz toprak ve zeytin yaprağı analiz hizmeti

Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nce, zeytin bahçeleri toprak ve yaprak analiz hizmetinin ücretsiz olarak yapılmasına başlandı.


Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, ?Tarımsal üretimde amaç; mümkün olan en yüksek verimi ve en kaliteli ürünü elde etmek? olarak açıklandı.
Bu amaca ulaşmak için en etkili faktörün, dengeli ve düzenli gübreleme yapmaktan geçtiğini kaydeden Tarımsal Müdürlüğü teknik personeli ?Bu
ise ancak toprak analizi ile mümkündür.? dedi.
Marmarabirlik-S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin de desteği ile Kapıdağ Bölgesi zeytin bahçelerinde toprak ve yaprak analizi yapılmak üzere, Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü teknik personeli tarafından ücretsiz olarak numune örnekleri alınmasına başlanırken, Çeltikçi Kırsal Mahallesinden başlayan çalışmalar tüm Kapıdağ bölgesini kapsayacak şekilde devam edecek.
Analizler sonucunda; toprağın yapısı ortaya çıkarılarak, üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapması sağlanıp, aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilip ve bu sayede toprak ve su kaynaklarının korunup, üreticilerin doğru yönlendirilmesinin amaçlandığı açıklandı.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli