Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediyeden Pekmezhane hizmeti

Belediyeden Pekmezhane hizmeti

Sındırgı Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde hizmetlere ara vermeden devam edilirken, şifa kaynağı Pekmezhane vatandaşların hizmetine sunuldu.

Sındırgı Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde hizmetlere ara vermeden devam edilirken, şifa kaynağı Pekmezhane vatandaşların hizmetine sunuldu.
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan pekmez, Türkiye´nin dört bir yanında farklı yöntemlerle üretilirken, içeriğindeki zengin mineral ve vitaminler nedeniyle kahvaltı sofralarının başköşesinde yer alıyor.
Sındırgı´ya bağlı Düğüncüler Mahallesi sakinlerinin Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´tan talep ettikleri ?Pekmezhane´ yapımı sona ererek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.
Mahalle sakinleri yıllardır pekmezlerini eski bir yapıda kaynatırken Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın mahalle ziyaretlerinde gündeme gelmişti. Başkan Yavaş, mahalle sakinlerinin taleplerini en kısa sürede yerine getirerek verdiği sözü yerine getirdi. Mahalle sakinleri bu yıl pekmezlerini belediye tarafından yapılan pekmezhane´de kaynattılar.
Pekmezin nasıl elde edildiği konusunda bilgi veren mahalle sakinleri, ?Köyümüzün verimli üzüm bağları var. Bu mevsimde bağ bozumu yapıyoruz, topladığımız üzümleri pekmezhane´ye taşıyarak önce çiğneyerek şıralarını çıkarıyoruz. Bu şırayı kazanlarda topluyoruz. Toplanan şırayı akşamdan çalma denilen olayla, kireç ve özel toprağı ile çalıp daha sonra alta çöken çökeltiyi atıp üzerindeki berrak şırayı alıyoruz ve daha sonra kazanlara alarak yakılan ateşler üzerine büyük pekmez kazanlarında kaynatarak pekmez elde ediyoruz.? dedi.
Düğüncüler mahalle sakinleri Sındırgı Belediyesi tarafından eski pekmezhane yıkılarak yenisinin yapılmasından dolayı Başkan Yavaş´a teşekkür ettiler.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Belediyeden Pekmezhane hizmeti
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli