Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediyeden bisiklet yolu hizmeti

Belediyeden bisiklet yolu hizmeti

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in talimatı ile gönül yolu ve Alibey Adasının eski ve yeni yollarının bir tarafına gidiş dönüş olmak üzere çift şeritli bisiklet yolu yapıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in talimatı ile gönül yolu ve Alibey Adasının eski ve yeni yollarının bir tarafına gidiş dönüş olmak üzere çift şeritli bisiklet yolu yapıldı.
Edremit Körfezinde sayısız yeni projeyi hayata geçiren Ayvalık Belediyesi yine bir ilke imza atarak sadece bisikletlerin kullanabileceği bölünmüş bir yol yaptı.
Ayvalık Belediye Başkanlığı tarafından Alibey Adası yeni ve eski yolda sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı.
Asfalt çalışmalarının ardından Ayvalık Belediyesi Ayvalık´ın ilk bisiklet yolu projesini hayata geçirerek Alibey Adası´nın eski ve yeni yolunda ring hattı şeklinde yapılan bisiklet yolu, ayrıca Alibey köprüsünden devam ederek Gönül Yolundan geçip Armutçuk sahil yoluna kadar uzanıyor. Hazırlanan bisiklet yolunun Ayvalık halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Armutçuktan bisikleti ile yola çıkan bir vatandaşımız, Alibey Adasını rahatça dolaşıp sporunu yapmış olacak. Ayrıca bu bisiklet yolu sayesinde ada trafiğindeki araçların sayısının azalacağını tahmin ediyorum. Çünkü daha önce Alibey Adasına gezmek için insanlar bisikletle trafiğe çıkmaya cesaret edemeyip arabalarıyla gidiyordu, şimdi bu bisiklet yolunu kullanarak rahatça adaya gidip dolaşabilecekler.? diye konuştu.
Gönül yolu ve Alibey Adasının eski ve yeni yollarını rink hattı ile bağlayan bisiklet yolu sarı boya ile çizilip, reflektörlü plastik delinatörlerle de taşıt yolundan ayrılırken, yola çizilen bisiklet resimleri ile de bu bölünmüş alanın sadece bisikletlerin kullanımına tahsis edildiği açıklandı.
Bu bölünmüş yolun sadece bisikletlerin kullanımına ayrıldığını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, motosiklet ve taşıt sürücülerinden bu alanları kesinlikle kullanmamalarını istedi.
Haber Merkezi

/resimler/2015-9/19/1622201638105.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli