Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: Erdek'te 2-3 ay turizm olduğunu öne sürmek, bu coğrafyaya haksızlıktır”

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: Erdek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek, böylesine önemli bir coğrafyada yer almasına karşın bırakın dış turizmi, iç turizmi bile beceremiyor artık” dedi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek, böylesine önemli bir coğrafyada yer almasına karşın bırakın dış turizmi, iç turizmi bile beceremiyor artık” dedi. Erdek'in, son yıllarda sadece bölgesel turizm” yaptığına dikkati çekerken, İlçemizde turizmin gelişmesini istiyorsak, önce kafalarımızı değiştirmeliyiz” değerlendirmesinde bulunan Sarı, şunları söyledi:
Aslında Türkiye'nin ve dünyanın en zengin destinasyonu Marmara ve Güney Marmara bölgelerinde bulunuyor. Erdek, Çanakkale, Bursa ve İstanbul'a, en geç iki saat uzaklıkta. Zeytinliada ve Gönen kaplıcaları ile bir doğa harikası Kuş Cenneti çok yakınımızda. Kapıdağ, hem Karadeniz, hem de Akdeniz iklimini yaşatıyor. Kapıdağ'ın, üstelik florası ve oksijeni de çok zengin. Eğer biz, bu coğrafyayı değerlendiremiyorsak suç, coğrafyanın değil, bizim.”
HİZMET SEKTÖRÜ TURİZMİN BELKEMİĞİ
Dünya turizminin artık hizmet sektörüne odaklandığına dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
Dünya turizmi artık yatağı ücretsiz verip hizmet sektöründen para kazanıyor. Erdek'teki turistik tesislerin kent ile iç içe olması bugüne dek bize olumsuz yansımıştı. Ancak son dönemlerde ülkemizdeki birçok turistik yörede ‘Her şey dahil' sloganlı turistik tesislerin artması nedeniyle bu kez, bu durumun bize artı getireceğini düşünüyorum. Ancak turizmde koordinasyon eksiğimiz var. Alt yapımız da belki biraz eksik ama birçok yere göre de iyi sayılır. Ulaşım sorunlarımız da önemli boyutlarda değil. Gelen turistlerin, tesislerimizden memnuniyet oranı düşük. Tesislerimiz mutlaka yenilenmeli.”
8 AY GÜNEŞİMİZ VAR
Erdek ve yöresindeki coğrafyanın, her dönemde, her çeşit turizmin yapılmasına elverişli bulunduğuna dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:

Bu nedenle Erdek ve yöresinde turizmin çeşitlendirilmesi düşün cesine de katılmıyorum. Tabi ki, turiz mde ciddi eksiklerimiz de var. Örneğin, hâlen yerel tur acentemiz ve tur operatörlerimiz yok. Bu nedenle Erdek'e gelen turistleri gezdirip konaklatma, yiyip içirme mümkün olmuyor. ‘Erdek'in turizm sezonu 2-3 aydır' demek, bu coğrafyaya haksızlıktır. Erdek'te, nisan ayından ekim ayı sonuna dek 8 ay güneşimiz var. Bu güneş bile Erdek turizmi için çok önemlidir.”
BU YAZ MAVİ BAYRAK”LA BULUŞUYORUZ
Erdek'in, kendisinden önceki 5 yıllık süre içinde Mavi Bayrak”tan koparıldığına işaret eden Sarı, şunları söyledi:
Bizden önceki yönetim, turizm için çok önemli olan MAVİ BAYRAK'a hiç önem vermedi. Oysa yabancı turist, öncelikle bu bayrağı arıyor. Oysa bu bayrağı almak için plânlı bir şekilde takip gerekiyor. Bu takip de, her ay, deniz suyundan alınan numunelerin tahlilinden geçiyor. Bir yıldır bu tahlilleri düzenli olarak yaptırdık. Bu konudaki harcamamız da, 1500 doları geçmedi. Bu yaz, bir bölüm deşarjın verildiği Kanava dahil, Erdek'teki tüm sahillerimizin Mavi Bayrak'lı olacağını söyleyebilirim.”
FUARLARDA KAMU KURULUŞLARI OLMAZ
Erdek'i tanıtmak için başta İstanbul'da olmak üzere çeşitli büyük kentlerde gerçekleşen Turizm Tanıtım Fuarları”na başta Kaymakamlık ve belediye olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının katılmalarının hiçbir yararı olmadığına inandığını vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:
Biz, belediye olarak zaten olanaklarımız ölçüsünde turizmi destekliyoruz. Ancak asıl bu işin lokomotifini turizm işletmecileri oluşturmalı. Kısacası turizm anlayışı ve kafamızı değiştirmeden ilçemizde turizmin gelişmesini beklemek hayalden öteye geçmez.”
Haber : Önder balıkçı



ocaklar
2.05.2015 14:13:28
Erdeği bu hale getiren sensin mavi bayrak hikaye mavi erdek şirketi şahane. istifa et sarı.

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli