Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediye tasarruf uyarısında bulundu

Belediye tasarruf uyarısında bulundu

Erdek Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, belediyenin tasarruf tedbirleri toplantıda hazır bulunanlara anlatıldı.

Erdek Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, belediyenin tasarruf tedbirleri toplantıda hazır bulunanlara anlatıldı.
29 Mart 2009 seçimini kazanmasıyla Erdek Belediyesini 55 milyon liralık borç batağıyla devir aldıklarını toplantıda hazır bulunan belediye personeli ile sendika temsilcilerine hatırlatan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 1999-2009 yılları arasında belediyenin hesapsız yönetilmesinden dolayı hızla mali krize sürüklendiğini söyledi.
Göreve geldiği gibi yerel yönetim olarak belediyeyi borç batağından kurtarabilmek için bir dizi tasarruf tedbirlerini almak zorunda kaldıklarını dile getiren Aysan, bu tasarruf tedbirlerine, belediyede çalışan tüm personelin önemle uymasını istedi.
İşçilerin 2008 - 2009 yılları arasında 3.5 milyon TL`yi bulan ikramiye alacaklarının önümüzdeki hafta içinde ödeneceği müjdesini veren Aysan, işçilerin iki aylık maaş alacağı konusunda ise tarih veremedi.
İşçilerinden çok hesaplı gitmelerini isteyen Aysan, "Bir süre maaş alamayabilirsiniz. Dağıtacağımız ikramiyeler kişi başına 5 bin TL`yi bulacak. Buradan sizleri uyarıyorum, bu parayı iktisatlı kullanın." dedi.
Belediyenin mali krizi aşıncaya kadar personelinden kesinlikle borç yapmamaları konusunda çağrısını yineleyen Aysan, emekliliği gelen personelin belediye kasasının uygun olması halinde acilen emekliliklerinin yapılacağını ayrıca fazla personelin ise 2011 yılında uygulamaya girecek olan yeni yasayla başka kurumlara gönderileceğini söyledi. Bir önceki yerel yönetiminin seçimlere kısa bir süre kala aşırı harcama yaptığını dile getiren Aysan, 127 geçici işçinin seçim kaygısızla işe alınması üzerine belediyenin her ay 600 bin ila 800 bin TL arasında zarar uğratıldığını açıkladı.
Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkan Yardımcısı Yüksel Özden ise yaptığı açıklamada sendika olarak Erdek Belediyesi Başkanlığının tasarruf tedbirleri uygulamasına gereken desteği vereceklerini kaydetti.
Mali krizde bulunan yerel yönetiminin 1,5 yıl içinde işçilere 6 aylık maaş ödediğini, 2004-2009 yılları arasındaki ikramiyeleri ödeyeceğini açıklayan Özden, Belediye Başkanı Aysan`ın iyi niyetinden şüphelerinin olmadığını, işçilerin 2 aylık maaş alacaklarının ise en kısa süre ödenmesi konusunda sendika olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını sözlerine ekledi.
Alınan tasarruf tedbirleri şunlar:
1- Emekliliği gelen işçi ve memurlar, bütçenin uygun olmasıyla birlikte emekliliğe çıkartılacak. 2- Belediye hizmet binası ve belediyenin tüm birimlerinde aydınlatmada kullanılan elektrik lambalarının sayısı % 50 azaltılacak.
3- Belediye ait İnternet ve telefon hatlarında çok sayıda abonelikler iptal edilecek.
4- Belediye bünyesinde çalışan bazı işçilerin diğer devlet kurumlarında   görevlendirilmesi için yerel yönetim tarafından çalışma başlatılacak.
5- Belediye hizmet araçlarındaki akaryakıt tüketiminin azaltılması için personel, ilgili daire amirinin bilgisi haricinde hiçbir yere gitmeyecek.
6- Belediye Başkanlığı 2008 ve 2009 ikramiyelerini önümüzdeki hafta içinde ödeyecek.
7- Personelin 2 aylık maaş alacağının ödeneceği tarih belirsiz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli