Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediye sokak köpeklerini topluyor

Belediye sokak köpeklerini topluyor

Erdek Belediye Başkanlığı, sokak köpeklerini toplamak için çalışma başlattı. İlçede başıboş dolaşan sahipsiz sokak hayvanlarını toplayan birim yetkilisi, gazetemize yaptığı açıklamada, minik öğrencileri rahatsız eden, meydan, cadde ve sokaklarda...

Erdek Belediye Başkanlığı, sokak köpeklerini toplamak için çalışma başlattı. İlçede başıboş dolaşan sahipsiz sokak hayvanlarını toplayan birim yetkilisi, gazetemize yaptığı açıklamada, minik öğrencileri rahatsız eden, meydan, cadde ve sokaklarda tehlikeli şekilde dolaşan sokak köpeklerinin görevli ekiplerce hafta başından bu yana düzenli olarak toplandığını bildirdi.
Yakalanan köpeklerin Erdek Belediyesi sokak hayvanları barınağına götürülerek kısırlaştırıldığını ifade eden yetkililer, şöyle konuştu: "Oluşturduğumuz ekibimiz 24 saat boyunca sokak hayvanlarını toplama aracı ile birlikte ilçedeki tüm mahalleleri dolaşarak, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiriyorlar. Çevreyi rahatsız etmeden, sokak köpeklerini toplayarak, toplanan köpekleri Erdek Belediyesi hayvan barınağına götürüyorlar. Orada gerekli olan sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra, kısırlaştırma işlemi yapılıyor. "
2011/2012 eğitim-öğretim dönemi başında okula giden küçük öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen sokak köpekleriyle ilgili belediyenin başlattığı çalışma öğrenci velilerince memnuniyetle karşılandı.
Haber : Taygun Ertan

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli