Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye personeline sağlık taraması

Belediye personeline sağlık taraması

Erdek Belediyesi personeli iş sağlığı ve iş güvenliği kapsamında sağlık taramasından geçirildi.

Erdek Belediyesi personeli iş sağlığı ve iş güvenliği kapsamında sağlık taramasından geçirildi.
Sağlıklı personelin vatandaşa daha iyi hizmet vereceği bilinci ile hareket eden ve çalışanlarının sağlığına önem veren Erdek Belediye Başkanlığı`nın organizasyonunda, belediyede görev yapan bütün işçi, memur ve sözleşmeli personel sağlık taramasından geçirildi. 
Balıkesir İşçi Sağlığı Merkezi Mobil Sağlık Hizmet Aracı ile yapılan sağlık taramasında, belediye personeli çalışma alanına ve şartlarına göre taşıdığı hastalık riski guruplarına uygun olarak akciğer taramasından geçirildi.
Kan sayımı, solunum testi ve işitme testi yapılarak bulaşıcı hastalık taşıma ihtimaline karşı portör muayenesi yapıldı. 
Gün boyu her bir Müdürlüğe ayrılan zaman dilimleri içerisinde yapılan sağlık taramaları sonunda rahatsızlık tespit edilen çalışanlar, hastanede tedavi edilmek üzere ilgili bölümlere sevk edildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Güç koşullar altında çalışan işçilerimizin sağlık kontrolleri benden önceki dönemde dahil olmak üzere yapılmamıştı. Onların sağlığı, yaşamlarının kalitesi her şeyden önemlidir. Bu bağlamda yaptığımız temaslar doğrultusunda sağlık taraması gerektiren başlıklardan bazılarını tamamladık. Bu sağlık hizmetini belediyemize ve işçimize külfet getirmeden gerçekleştirdik." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli