Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediye meclisinde özlenen tablo

Belediye meclisinde özlenen tablo

Erdek Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplam 12 gündem konusunun görüşüldüğü mecliste, iktidar ve muhalefet partilerine mensup meclis üyeleri birlikte hareket etti.

Erdek Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.
Toplam 12 gündem konusunun görüşüldüğü mecliste, iktidar ve muhalefet partilerine mensup meclis üyeleri birlikte hareket etti.
Erdek Belediye Meclisinin 2012 Haziran ayı toplantısı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında düzenlendi.
CHP`li 9 meclis üyesinden Sedat Ülgay`ın mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıya AK partili 6 üyenin tamamı hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantının ilk altı maddesinin Erdek Kastri bölgesindeki arazilerle ilgili olması dikkat çekti.
Gündemin 1. Maddesi; Erdek Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii ilave ve revizyon imar planı kapsamında enerji hattı-trafo yerlerinin işlenmesi ile ruhsatlı yapıların korunması için plan tadilatı uygulanması görüşüldü.
Bu konuda meclis üyeleri ile toplantıyı takip eden Kastri Bölgesi İmar Platformu yöneticilerini bilgilendiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kastri Bölgesinin imara açılması konusunun yıllardır çözüm bekleyen bir konu olduğunu hatırlattı.
Bir kazaya uğramamak için adımların çok iyi atılmasının altını çizen Aysan, sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istediğini belirtti.
Diğer, tüm meclis üyeleri de başkan Aysan`ın görüşü doğrultusunda görüşlerini bildirdikten sonra, Başkan Aysan, konunun incelenip, görüşülmesi için İmar komisyonuna gönderilmesini talep etti. Başkanın talebi, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 2. Maddesi; Erdek Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii ilave ve revizyon imar planı kapsamında (Arap Çeşme Mevkiindeki) tescil edilen çınar ağaçlarının imar planına işlenmesi çalışmalarının yapılabilmesi için konunun imar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. Maddesi; Erdek Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii ilave ve revizyon imar planı kapsamında 19PIII imar planında plan tadilatı (eski plandaki yolun yeniden plana işlenmesi) yapılmasının görüşülmesi İmar Komisyonuna oy birliğiyle gönderildi.
Gündemin 4. Maddesi; Erdek Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii ilave ve revizyon imar planı kapsamında C. Ceylan isimli vatandaşın arazisinin imar planında plan tadilatı (imar ada hattının eski parselasyon sınırlarına göre düzeltilmesi) talebiydi.
Konunun imar komisyonunda görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 5. Maddesi; Erdek Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii ilave ve revizyon imar planı kapsamında K. Sır ile E. Aydemir isimli vatandaşların arazilerinin imar planında plan tadilatı (konut adasının eski plandaki gibi çocuk parkı ve otoparka dönüştürülmesi) talebi vardı.
Konu, görüşülüp incelenmek üzere oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi.
Gündemin 6. Maddesi; Erdek Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii ilave ve revizyon imar planı kapsamında D.Trotman ile B. Çalıklı isimli vatandaşların arazilerinin imar planında plan tadilatı (yol kaldırılması) talebi görüşülüp, konu üyelerin oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin 7. Maddesi; Erdek Atatürk Mahallesi`nde 1/1000 ölçekli uygulama planında İbrahim Ö. İsimli vatandaşın maliki bulunduğu taşınmazın yakınından çevre yolunun geçmesinden dolayı 2 kat olan inşaat imar hakkının 3 kata çıkarılması isteği üyelere okundu.
Bu konu araştırılmak, incelenmek üzere, oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi.
Gündemin 8. Maddesi; Erdek Zeytinli Mahallesi`nde yer alan mezarlık alanının genişletilmesine ait imar komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerine aktarıldı.
Mezarlık alanının genişletilmesine, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Balıkesir İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden gelen olumlu yöndeki yazılar meclis üyelerine okundu.
Başkan Aysan, bu gündem maddesini imar komisyonu raporu görüşünde oylamaya sunuldu. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 9. Maddesi; Erdek Alaaddin Mahallesi`nde yer alan, halkımızca kamyon garajı olarak bilinen 6 bin 742 M2`lik arsanın 2 bin M2`sinin ifraz (ayrıştırılıp) edilerek ayrıştırılan bu 2000 M2`lik alana Adalet Sarayı yapılması kaydıyla, Maliye hazinesine devrini ve bu devir işlemleriyle ilgili bedelli-bedelsiz ya da takas işlemlerinin yapılabilmesi için tüm yetkinin Belediye Başkanına verilmesi istenen imar komisyonu raporu okundu.
Bu gündem maddesine AK Partili üye Melek Decan Erarslan çekimser kaldı. CHP`li 8 üye ile AK Partili 6 üyenin evet yönünde kullandıkları oylarla belediye başkanına oy çokluğuyla yetki verildi.
Gündemin 10. maddesi; Erdek Sahil Mahallesi`nde 1/1000 ölçekli uygulama imar planında mevcut içme suyu kuyularının bulunduğu alanda plan tadilatı yapılmasını ilgilendiren imar komisyonunda hazırlanan rapor oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 11. Maddesi; Erdek Yalı Mahallesi`nde bulunan Askeri eski gazinonun bulunduğu alanda yapılması düşünülen peyzaj düzenlemesinin 10`cu 5 yıllık imar programına ilave edilmesi için belediye başkanı ile encümene yetki isteği oy birliğiyle verildi.
Gündemin 12. maddesi; Erdek Belediyesi`nde devlet memurları kapsamında çalışan personele ödenecek zam ve tazminatlar oy birliğiyle kabul edilip, Erdek Belediye Meclisinin 2012 ayı Haziran ayı toplantısı sona erdi.
Haber : Tuncay Ertan

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı