Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Belediye meclisi toplandı

Belediye meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısını Çarşamba günü yaptı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında gerçekleşen toplantıya toplam 15 üyeden oluşan meclise, CHPnin 9, AK Partinin 6 meclis üyesinin tamamı katıldı.

Erdek Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısını Çarşamba günü yaptı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya toplam 15 üyeden oluşan meclise, CHP`nin 9, AK Partinin 6 meclis üyesinin tamamı katıldı.
2 gündem ile 1 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.
Gündemin ilk maddesi, Erdek Belediyesi bünyesinde sözleşmeli olarak çalışacak bir veterinerin işe alınması ile aylık 1.600 TL maaş ödenmesiydi.
Belediye Başkanı Aysan, Erdek Sahipsiz Hayvan Barınağı`nda yaşamını devam ettirmesi planlanan sahipsiz sokak hayvanlarının bakımları için belediyenin, HAYTAP ile birlikte çalıştığını söyledi.
Barınaktaki hayvanların sağlıklı koşullarda yaşamlarını ikame ettirebilmesi için, belediye bünyesine tecrübeli ve çalışkan bir veteriner alınmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Başkan Aysan, veterinere 1600 lira maaş ödenmesini üyelerin görüşlerine sundu.
Yapılan oylamada, Erdek Belediyesi`nde görev yapacak veterinere aylık 1600 lira ödenmesi CHP`li ve AK Partili üyelerce oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin ikinci, maddesi, ilçemiz Atatürk ve Alaattin Mahallelerinde 159, 188 ile 189 adalarda yer alan parsellerin, imar planlarında yapılan tadilat değişikliğine parsel sahiplerinin yaptığı itirazları kapsıyordu.
Erdek Belediyesi İmar Komisyonunda görev yapan CHP`li Üye Burhan Karışık ve AK Partili Üye Melek D. Erarslan, parsel sahiplerinin yaptığı itirazların komisyonda incelenip, raporun hazır olduğunu başkan ve üyelere aktardı. Hazırlanan raporun imar planında yapılan tadilat değişikliğine uygun olduğu oturumu yöneten belediye başkanına bildirildi.
Başkan Aysan`ın, söz konusu parsellerle ilgili olarak İmar Komisyonunda hazırlanan rapor doğrultusunda karar alınmasını üyelere sundu. Başkanın teklifi, üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.
Ek Gündem maddesi, Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Erdek Belediyesi`nin, İller Bankası`na borçlanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesiydi.
Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı aynı zamanda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik görevini yürüten Sedat Ülgay, komisyonun raporunun hazır olduğunu söyleyip, raporu başkana sundu.
Belediye Başkanı Aysan, Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon Müdürlüğü`nce ilçeye verilecek hizmetlerle kullanılabilmesi için, İller Bankası`ndan 300 bin lira karşılığında malzeme alınabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğunu içeren raporu üyelere aktarıp, Plan ve Bütçe Komisyonu`ndan meclise gelen rapor doğrultusunda, Erdek Belediye Başkanına, İller Bankası`na borçlanma yetkisi verilmesi
Tüm üyelerin oylarıyla, oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantının sonunda, Belediye Başkanı Aysan, meclis üyeleri ile toplantıda hazır bulunan yerel basını 7 Eylül 2010 tarihinden itibaren Belediye Başkan Yardımcılığına Hülya Çetin isimli bir bayanın atandığı bilgilendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu