Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediye meclisi toplandı

Belediye meclisi toplandı

İller Bankasından kentin alt yapısının onarımı için, Erdek Belediyesinin acil ihtiyacı olan 300 bin liralık malzeme alım onayı için Belediye Başkanına yetki verilmesinin tartışıldığı toplantıda, konu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyon..

İller Bankası`ndan kentin alt yapısının onarımı için, Erdek Belediyesi`nin acil ihtiyacı olan 300 bin liralık malzeme alım onayı için Belediye Başkanına yetki verilmesinin tartışıldığı toplantıda, konu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu`na gönderildi.
Erdek Belediyesi Meclisi 1 Eylül Çarşamba günü toplandı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında yapılan toplantıya CHP`nin 9 üyesi ile AK Partinin 6 meclis üyesinin tamamı katıldı.
6 maddenin gündeme getirildiği toplantının birinci maddesi; Atatürk Mahallesi sınırları içinde kalan Mustafa Çavuş Caddesi Karaoğlan Aralığı ile Karaoğlan Sokağı üzerinde bulunan bir kısım parsellerin kamulaştırma bedellerinin 10`cu 5 yıllık imar programına alınmasıydı. Konu, oy birliğiyle Belediye Encümeni`ne havale edildi.
2. Gündem; Yalı Mahallesi`nde bulunan bir kayıtlı taşınmaz üzerindeki Akaryakıt İstasyonuna ait mevzi imar planında H: 5,50 metreden, h: 6,50 metreye çıkartılması (kat artırımı) yönündeki plan revizyonu, incelenmek üzere oy birliğiyle İmar Komisyonu`na gönderildi.
3. Gündem; Atatürk-Alaattin Mahalleleri sınırları içinde yer alan bir kısım adaların imar planında, plan tadilatını yapılan itirazların incelenmesi oy birliğiyle İmar komisyonu`na gönderildi.
4. Gündem; İller Bankası`ndan malzeme alım kredisini kapsıyordu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kentte 2009 yılında yaşanan yoğun yağışlardan dolayı, ilçenin muhtelif bölgelerine su-kanalizasyon boruları ile ek parçalara ihtiyaç duyulduğunu üyelerle paylaştı.
Söz konusu malzemelerin 300 bin liralık bölümünün İller Bankası`ndan 60 ay vade ile alınması ve evrakların onayı için kendisine yetki verilmesini isteyen Başkan Aysan`ın talebi, incelenmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu`na havale edildi.
5. Gündem; Çevre ve Orman Bakanlığı`ndan, hibe yoluyla Erdek Belediyesi`ne alınan Hyundai Marka çöp toplama aracının, kamu hizmetine tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
6. Gündem; Balıkesir İdari Mahkemesi`nin 23 Ekim 2009 tarih ve 2009/1422 sayılı kararına istinaden alınmış olan 2 Haziran 2010 tarih ve 48 sayılı meclis kararında 2010 yılında uygulanan su M3 birim fiyatları belirtilmediğinden, anılan meclis kararının bu husustaki eksikliğinin giderilmesi istendi.
Erdek Belediyesi aleyhine 2. konutlarla ilgili uygulanan su ücret tarifesi ile ilgili olarak Balıkesir İdari Mahkemesi`ne dava açıldığı, 11 Aralık 2001 tarih ve 19 sayılı meclis kararının iptalinin istendiği, 23 Ekim 2009 tarih ve 2009/1422 sayılı Balıkesir İdari Mahkemesi`nin kararı ile 2. konutlara ilişik olarak düzenlenen tarifenin % 90`lık kısmının fahiş olduğu gerekçesi ile iptal edildiği belirtildi.
2 Haziran 2010 tarih ve 48 sayılı belediye meclis kararı ile de meclis tarafından söz konusu karar iptal edildiği, ancak 2010 yılı içerisinde uygulanması gereken ücretin belirtilmediği ifade edildi.
2010 yılı gelirler tarifesinde 2. konutlarla ilgili su ücretlerinin düşürüldüğü, dolayısı ile mevcut tarifedeki fiyatların 2010 yılı içerisinde de uygulanması oy birliğiyle kabul edilerek sorun çözüldü.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı