Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisinin Şubat 2013 ayı toplantısı dün günü yapıldı.

Erdek Belediye Meclisinin Şubat 2013 ayı toplantısı dün günü yapıldı. 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan mecliste, 9 belediye meclis üyesine sahip CHP grubu toplantıya tam kadro katılırken, AK Partili 6 meclis üyesinden Yılmaz Öğrenir, Melek Decan Erarslan, Turan Gün ve Aycan Ener katılmadı.
Meclis Toplantısını yöneten Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, katip üyelere yaptırdığı yoklama sonrası, AK Partili Meclis Üyelerinden Yılmaz Öğrenir ve Aycan Ener`in özel işlerini mazeret gösteren dilekçe verdikleri toplantıda hazır bulunan üyelerle paylaşıldıktan sonra bu her iki üyenin izinli sayılması oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda, AK Partili Meclis üyelerinden Melek Decan Eraslan ile Turan Gün`de yer almazken, Halil Aydöner ile Kemal Sabri Çağlar ise hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan meclisin, Şubat 2013 ayı toplantısında bulunmayan AKP`li iki üyenin izinli sayılması oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemdeki konuların görüşülmesine geçildi.
Gündemin 1. maddesi; Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde çalışan memur personelin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesiydi.
Bu gündem maddesi, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve diğer tüm üyelerin `evet` oyuyla oy birliğiyle kabul edilirken, zabıta ve itfaiye memurlarının fazla mesai ücreti olarak aylık 209 TL alma hakkı elde etmiş oldular.
Gündemin 2. maddesi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 25. Maddesi hükmü gereğince, Denetim Komisyonu`nda görevlendirilmek üzere, Erdek Vergi Dairesi Müdürlüğü`nden 2 memurun bu komisyonda geçici olarak 10 gün süreyle günlük 73,84 brüt ücretle çalıştırılabilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. maddesi; İlçemiz Yalı Mahallesi`nde tapunun pafta: 33, ada: 227, parsel: 146`de kayıtlı taşınmazın bulunduğu alanda plan tadilatı yapılması görüşüldükten sonra yapılan oylamada, bu gündem maddesi oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin 4. maddesi; İlçemiz Yalı Mahallesi`nde tapunun pafta: 31, ada: 98, parsel: 71`de kayıtlı taşınmazın yer aldığı imar adasında plan tadilatı yapılmasıydı. Bu konu üzerinde de inceleme yapılmak üzere oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin 5. maddesi; İlçemiz Sahil Mahallesinde Onaltılar Sitesi ile PTT Genel Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri arasında kalan ve Ali Haydar Sarı sahil bandından başlayıp 23 nolu sokakta biten sokağa isim verilmesi ve diğer isim verilmesiyle ilgili gelen taleplerin değerlendirilmesi hakkındaydı. 
Bu maddedeki konuyla ilgili komisyonda hazırlanan rapor okundu. Onaltılar Sitesi ve PTT Kampı arasındaki sokağa Adnan Çakmakçıoğlu isminin verilmesi ve diğer taleplerin ret edilmesi kararı, 9 kabul oyu, 1 ret ve 2 çekimser oy kullanılarak oy çokluğuyla komisyon raporu aynen kabul edildi.
Adnan Çakmakçıoğlu Kimdir? Eski eğitimci, Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü eski müdürlerinden olup, Erdek`te, Hamit Nural`ın belediye başkanlığı döneminde gerçekleşen Erdek Şenlikleri`nde büyük emeği geçen, aynı zamanda şair olan Çakmakçıoğlu, 2 Şubat 1998`de vefat etmişti.
Gündemin 6. ve son maddesi; Deprem Öncü İşaretleri İstasyonu kurulması amacıyla, belediyemize ait uygun bir pozisyonda, trafiksel sarsıntılardan korunaklı, içerisinde malzemelerin emniyet açısından sorun oluşturmayacak, elektrik ve internet bağlantısı yapılabilecek bir yer tahsisinin 911 Arama Kurtarma Derneği adına yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonuna havalesine karar verilerek Erdek Belediye Meclisinin Şubat 2013 meclis toplantısı sona erdi.                     


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı