Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı

Erdek-Bandırma yolundaki duraklardan biri kaldırıldı

Erdek Belediye Meclisi`nin kasım ayı toplantısı gerçekleşti.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında yapılan toplantıya CHP`den Sedat Ülgay, AKP`den ise Yılmaz Öğrenir, mazeretleri nedeniyle katılmadı.
Toplantının ilk gündem maddesi, Erdek Minibüsçüler Kooperatifi`nin, otobüs durak yeri iptal isteğiydi. Kooperatif, Erdek-Bandırma yolu üzerinde bulunan 13 durak yerinden biri olan Akbank Dinlenme Tesisleri önündeki durağın, bu kampın kapatılması nedeniyle ihtiyaç kalmadığından iptalini istiyordu. İptal istemine Zabıta Müdürlüğü tarafından, buradaki tesislerin kaldırıldığını belirten tutanak da eklenmişti.
Konuyla ilgili söz alan CHP`li Burhan Karışık ve Mehmet Ali Kılıç, söz konusu hatta yer alan her durak için minibüsçülerin, belediyeye ödedikleri tahsis bedelinin eskiden 1870 lirayken, şimdi 1450 liraya indirildiğine dikkati çekerken, "Mâdem ki, minibüsçülere destek olacağız, gelin, 13 duraktan da tahsis ücreti almayalım" dediler. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediye olarak, söz konusu duraklardan tahsis değil, kullanım bedeli aldıklarını vurgularken, "Belediyemizin gelir kaynakları zaten yetersiz. Bu çeşit ücretleri de almazsak, ilçemize nasıl hizmet ve yatırım yapacağız? Bütçemiz her yıl, 2-3-45 milyon liralık açık vermeyi sürdürürsek ne olacak? Kaldı ki, minibüsçüler, bizden, 13 duraktan aldığımız kullanım bedelinin değil, birinin kaldırılmasını istiyor. Gündemimize gelen önergede de, yalnızca bu talep var. 
Biz, önümüze gelen önergeye göre karar vermek zorundayız. Önergeye ya evet, ya da hayır diyeceğiz" diye konuştu.
Yapılan oylamada 9 kabul, 4 ret, 1 çekimser oyla, minibüsçülerin isteği doğrultusunda, kapanmış durumdaki Akbank Dinlenme Tesisleri önünde bulunan duraktan kullanım bedeli alınmayarak, Erdek-Bandırma yolu üzerindeki durak sayısının 13`ten, 12`ye indirilmesi kabul edildi.
Kastri plânlarına 6 itiraz
Gündemin ikinci maddesinde, Yalı Mahallesi, "Kastri" mevkii ilâve ve revizyon imar plânlarında, Belediye Meclisi`nin 05.09.2012 tarih ve 51 sayılı kararı ile onaylanan plân tâdilatlarına yapılan itirazların görüşülmesi vardı.
Sulhiye Yılmaz, Müşerref Uzun, Erdoğan Çıkrıkçı-Nedim Önkal, Alpay Öztoprak, Burhan Payal ve Mehmet Durul adına, vekili Lokman Durul tarafından, plân tâdilatlarının askı süresi içinde yapılan altı itiraz başvurusunun dördünün, plân tâdilat sınırları dışında, ikisinin ise plân tâdilat sınırları içinde bulunduğu belirtildi. İtirazlar, incelenmek üzere İmar Komisyonu`na gönderildi.
Narlı Köyü plânı
Gündemde, Erdek`e bağlı Narlı Köyü`nün, onaylı 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama plânlarında, plân revizyonu yapılması konusu da vardı.
Plânların, meclisin 29..10.2012 tarihli toplantısında onaylandığını anımsatan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Bu konuyu çok önemsiyoruz. Turistik Narlı Köyü`nde eğer düzenli bir yapılanma ve kaçak yapıları önlemek istiyorsak, imar plânlarında, pl`an revizyonu yapmalıyız" dedi.
Konu, oybirliğiyle, incelenmek üzere İmar Komisyonu`na gönderildi.
Sahil Mahallesi, "Çuğra" mevkiinde, otel-motel-sitelerin yer aldığı alanda, 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama plânlarında plân tâdilatı yapılarak, yeni imar yolları düzenlenmesi konusu da, oybirliğiyle İmar Komisyonu`na havale edildi.
Toplantıda, Yalı, Halitpaşa, Atatürk ve Alaattin mahallelerinde, belediye meclis kararlarıyla belirlenen arka bahçe uzaklıkları konulu komisyon raporu, 12 evet, 4 çekimser oyla kabul edildi.
Meclisin, 2013 yılı tahmini belediye bütçesi ve 2013 yılı gelirler târifesini görüşüp, oylamak üzere 26 Kasım 2012 Pazartesi günü, saat 17.00`de toplanması karar altına alındı.
Önder Balıkçı  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false