Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Belediye meclisi toplandı

Belediye meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisinin Ekim 2012 ayı toplantısı dün meclis toplantı salonunda yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplanan mecliste CHPli 9 meclis üyesinin tamamı hazır bulunurken, AK Partili 6 üyeden Yılmaz Öğrenir...

Erdek Belediye Meclisi`nin Ekim 2012 ayı toplantısı dün meclis toplantı salonunda yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan mecliste CHP`li 9 meclis üyesinin tamamı hazır bulunurken, AK Partili 6 üyeden Yılmaz Öğrenir toplantıya katılmadı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan meclis gündeminde üç gündem konusu yer alıyordu.
Gündemin 1. Maddesinde; Erdek Yalı Mahallesinde İlçe Stadı yakınında mülkiyeti belediyeye ait dini tesis alanı olarak ayrılan arsaya cami ve müştemilatı yapılmak üzere Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı`na tahsisi konusu bulunuyordu.
Konuyla ilgili, İmar komisyonunda hazırlanan rapor meclise imar işleri müdürlüğünde görevli bir personel tarafından okundu.
Mülkiyeti Erdek Belediyesi`ne ait söz konusu alanda bulunan dini tesis alanı olarak ayrılan arsanın, cami ve müştemilatı yapılmak üzere, 25 yıl süreyle kullanılmak üzere ücretsiz olarak Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı`na tahsis edilebilir kararının yer aldığı İmar Komisyonu Raporu, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.
Mecliste alınan bu kararı takiben, dini tesis alanı üzerine cami ve müştemilatının inşa edilmesinin önü açılmış oldu.
Gündemin 2. Maddesinde, Erdek Şehitliği`nin geleceğini yakından ilgilendiren İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporun içeriğiydi.
Belediyenin İmar İşleri Müdürlüğü görevlisi; Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun talimatıyla, Bandırma Müze Müdürlüğü`nün nezaretinde, Erdek Şehitliğinde Dç. Dr. Nurettin Öztürk`e kazı izni verildiği ve yapılan kazılarda, Çanakkale Savaşına ait şehitlerin buraya taşındığı, ayrıca Bizans dönemine ait mezarlara rastlandığını, bu gerekçelerle şehitliğin iptalini ret ettiklerini içeren İmar Komisyonu raporunu meclise okudu.
Raporun okunmasını takiben yapılan oylamada, İmar Komisyonunun hazırladığı raporun doğrultusunda karar alınması oy birliğiyle kabul edilirken, Erdek Şehitliği kurtulmuş oldu.
Gündemin 3. cü ve son maddesi ise; Erdek`te Yalı, Halitpaşa, Atatürk ve Alaattin mahallelerinde belediye meclis kararıyla belirlenen arka bahçe mesafeleri yer alıyordu.
Bu konuda da daha detaylı inceleme yapılabilmesi için konunun İmar Komisyonuna gönderilmesi oy birliğiyle kabul edilip, belediyenin Ekim 2012 ayı toplantısı sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli