Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye meclisi toplandı

Belediye meclisi toplandı

Erdek Belediyesi Ağustos 2012 ayı meclis toplantısı Çarşamba günü yapıldı.

Erdek Belediyesi Ağustos 2012 ayı meclis toplantısı Çarşamba günü yapıldı.
10 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıda 3 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.
Erdek Belediye Meclisi, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında düzenlendi.
15 üyenin yer aldığı toplantıya, CHP`li üye M. Ali Yağcı katılmazken, diğer tüm üyeler hazır bulundu.
AK Partili Selcuk Acu`nun meclis üyeliğinden istifa etmesiyle boşalan üyeliğe Erdek İlçe Seçim Kurulu tarafından getirilen AK Partili K. Sabri Çağlar, ilk meclis toplantısına katıldı. 
Gündemin ilk maddesi; AK Partili meclis üyesi Selçuk Acu`nun meclis üyeliğinden istifası sonrası, Acu`nun, görev yaptığı Denetim Komisyonu ile İmar Komisyonu üyeliklerinden de düştüğü, yerine yeni üyelerin seçilmesiydi.
Hüseyin Aysan, AK Parti gurubu olarak adaylarının, Denetim Komisyonuna Halil Aydöner, İmar Komisyonuna Melek Decan Erarslan olduğunu açıkladı.
Gizli oy, açık sayımla yapılan Denetim ve İmar Komisyonu üyeliği seçimlerinde; Denetim ve İmar Komisyonu üyeliklerine, Selçuk Acu`nun yerine AK Partili Yılmaz Öğrenir oy çokluğuyla seçildi.
Yılmaz Öğrenir, Denetim Komisyonu üyeliğine 10, İmar Komisyonu üyeliğine ise aldığı 9 oyla seçilmiş oldu.
Bu oylama sonrası kısa bir konuşma yapan AK Partili Meclis Üyesi Yılmaz Öğrenir, kendisine destek veren tüm üyelere teşekkür etti.
Gündemin 2. Maddesi, Erdek-Bandırma karayolunda Akbank Otobüs Durak yerinin iptal edip bu durağa isabet eden ücretin kaldırılmasıydı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, S.S. Erdek Minibüs Midibüs Otobüs Yolcu Nakli Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı`ndan gelen yazıyı meclise hitaben okudu.
Erdek-Bandırma eski karayolunda Akbank Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin kapatılması nedeniyle, buradaki durak yerinin söz konusu hatta yolcu taşımacılığı yapan kooperatifin buradaki otobüs durağının iptal edilmesini istediğini toplantıya katılan üyelere anlatan Aysan, daha önceki meclis toplantılarında ücret tarifelerinde 13 durak yeri ile ilgili karar alındığını hatırlattı.
Aysan`dan sonra söz alan CHP`li meclis üyesi Sedat Ülgay, 13 durakla ilgili mecliste alınan kararların 2012 bütçesine girdiğini, yıl içinde gelirleri azaltıcı kararların yasa gereği alınmasının söz konusu olamayacağını bildirdi.
Durak yeri iptali ve ücret indirilmesiyle ilgili talebin yeni bütçe çalışmalarında görüşülmesinin yasa gereği olduğunun ikazını yapan Ülgay, 2013 yılına ait tahmini bütçe hazırlanırken bu konunun gündeme gelmesi gerektiğini işaret etti.
5393 Sayılı Belediye Kanunu`ndan konuyla ilgili bölümler okuyan Ülgay, gelen talep doğrultusun da karar alındığında hep birlikte yargılanabileceklerine dikkat çekti.
İşte! Ülgay`ın mecliste okuduğu 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun `Bütçenin hazırlanması ve kabulü` ile ilgili 62. maddenin 2. paragrafı; Meclis bütçe tasarısını yılbaşından önce, aynen veya değiştirerek kabul eder. Ancak, meclis bütçe denkliğini bozacak biçimde gider arttırıcı ve gelir azaltıcı değişiklikler yapamaz. Kabul edilen bütçe, mali yılbaşından itibaren yürürlüğe girer.
Ülgay`dan sonra söz alan CHP`li üyelerden Burhan Karışık, bu uygulamanın yıl sonu na kadar devam etmesini, yeni yıl bütçe görüşmelerinde 13 durak sayısının 12`ye indirilmesinin yasa gereği kimseyi sıkıntıya sokmayacağını ifade etti.
Konuşmalardan sonra geçilen oylamada; CHP`li üyelerden Levent Karabacak, Nimet Kalafat, M. Ali Kılıç, Sümer Balkan ve AK Partili Halil Aydöner, Erdek-Bandırma eski karayolunda Akbank Eğitim ve Dinlenme Tesisleri önünde bulunan otobüs durağının iptalini kabul etmeyenler yönünde oy kullandı.
CHP`li üye Fatih Payal, otobüs durak yerinin iptali yönünde oy verdi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Partili meclis üyeleri Yılmaz Öğrenir, Aycan Ener, K. Sabri Çağlar, Turan Gün, Halil Aydöner, Melek Decan Erarslan, CHP`li üyelerden Çetin Gül, Burhan Karışık, Sedat Ülgay ise çekimser kaldılar.
3. gündem maddesine geçilmeden havanın çok sıcak ve ağır olması nedeniyle, meclisin 2 Ağustos Perşembe günü saat 17:00`de yeniden toplanmak üzere ara verilmesi oy birliğiyle kabul edilip, toplantıya ara verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli