Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı

Cem evlerinin ibadethane olarak sayılması, Erdek Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında CHP ve AK Partili belediye meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Erdek Belediye Meclisinin 2015 Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında düzenlenen meclis toplantısına CHP Belediye Meclis grubu tam kadro katılırken, AK Parti Grubundan Halil Aydöner ve Y. Ceyhun Mırız toplantıya katılmadı.
Aydöner ve Mırız’ın, meclis başkanlığına izin talebinde bulunduklarını belirten dilekçeleri okunup, her iki meclis üyesinin izinli sayılmaları oy birliği ile kabul edildi.
Şubat ayı meclis toplantısında ikisi ek olmak üzere toplam 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Toplantının ilk gündeminde, Alaattin Mahallesinde 486 ada ve 11 nolu parselin resmi kurum alanından çıkarılması görüşüldü. İmar komisyonundan gelen raporun meclis üyelerine okunmasının ardından bu madde, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve diğer tüm meclis üyelerin `evet` oyuyla oy birliğiyle kabul edilerek, 486 ada 11 nolu parsel resmi kurum alanından çıkarıldı.
Atatürk Mahallesinde bulunan tapunun pafta 13, ada 157 ve parsel 39 da kayıtlı taşınmazın bulunduğu alanda imar planı gereği oluşan ihdas parçasının satışının yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edilerek satış için Belediye Başkanı ve Encümenine yetki verildi. 

Gündemin 3. Maddesi; Zabıta Müdürlüğünde görevlendirme ile çalışan personele, yasa çerçevesinde fazla çalışma ücreti ödenmesi hakkındaydı. Bu madde, toplantıda hazır bulunan 3 AK Partili belediye meclisinin ret oyuna rağmen CHP grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.
Norm Kadro cetvelinde unvan değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi.
5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 25. Maddesi hükmü gereğince, Denetim Komisyonu`nda çalıştırılmak üzere, Erdek Vergi Dairesi Müdürlüğü`nden uzman kişilerin çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 6. Maddesi; Erdek Belediyesinin plan notları hakkındaydı. Bu gündem maddesi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 7. Maddesi; Belediye Meclisinin 05/12/2012 tarihli 2012-14 sayılı kararının kaldırılması hakkındaydı. 05/12/2012 tarihli 2012-14 sayılı meclis toplantısında alınan 18 Eylül Stadı için Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’nden 10 yıllık süre ile kiralama sözleşmesinin iptalinin görüşüldüğü bu madde, sözleşmede Belediye Başkanı veya vekilinin yerine görevli bir memurun imzasının olduğu bildirilerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 8. Maddesi; Borçlanma ve borçlanmada teminat gösterilebilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgiliydi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilgili madde hakkında yaptığı açıklamasında, “Belediyemiz adına 15 trilyona kadar bir kredi almak için uğraşıyoruz. Tabii bu biraz zor görünüyor, krediyi verip vermeyecekleri de belli değil. Çünkü bundan önce almış olduğumuz kredilerin ödemeleri hiç gününde yapılmamış ve hep aksattırılmış. Kredi alabilmek önce İçişleri Bakanlığına başvurmamız gerekiyor. Ben de şimdi sizden bunun için yetki istiyorum.” dedi.
Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından yapılan oylamada 3 AK Parti belediye meclis üyesi ret oyu kullanırken, CHP’li 10 Meclis üyesinin evet oyu ile bu madde oy çokluğu ile kabul edilerek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya kredi talebinde bulunma yetkisi verildi.
Erdek Belediyesi Şubat ayı meclis gündeminde bulunan maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğüne ödenek aktarılması üyelere aktarıldı.
Gündem maddesinin okunması ve yapılan oylama sonucu bu madde 3 AK Partili meclis üyesinin çekimser oyu ve 10 CHP’li üyenin kabul oyuyla oy birliği ile kabul edildi. Böylece Belediye birimlerinden İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden 700.000 lira temizlik işlerine aktarılırken yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne de 300.000 lira aktarıldı.
Gündemin bir diğer ek gündem ve son maddesinin oylamasında ise Türkiye’ye örnek olabilecek bir oy birliği kararı çıktı.
İmar Kanunu yönetmeliği gereği ilçede dini yerlerin isimlendirilmesi ile cem evlerinin ibadethane olarak kullanılması hakkındaydı.
Bu gündem maddesi CHP ve AK Partili meclis üyelerinin birlikte kullandıkları kabul oyuyla oy birliğiyle kabul edilirken Başkan Sarı, AK Partili meclis üyelerine teşekkür etti.
Şubat ayı meclis toplantısında görüşülecek başka madde kalmaması üzerine Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 8 gündem ve 2 ek gündem maddesinin karara bağlandığı meclis toplantısını kapattı.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli