Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye meclisi Perşembe günü toplandı

Belediye meclisi Perşembe günü toplandı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, eski dönemin kendilerine bıraktığı aksaklıklardan ve mahkemeye düşen konulardan artık bıktıklarını açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, eski dönemin kendilerine bıraktığı aksaklıklardan ve mahkemeye düşen konulardan artık bıktıklarını açıkladı.
 Erdek Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında Perşembe günü toplandı. Toplantıda, belediyenin 2010 bütçesine 3 milyon 985 bin liranın ek ödenek olarak aktarılması ele alındı. Ek ödenek aktarılmasının dışında 6 gündem konusu daha toplantıda tartışıldı.
Erdek Belediyesi Meclis toplantısına, CHP`nin 9 meclis üyesinden Sedat Ülgay ile AK Partinin 6 meclis üyesinden biri olan Yılmaz Öğrenir katılmadı.
Belediye Başkanı Aysan, gündemde yer alan 4 madde dışında ek gündem maddesi bulunup, bulunmadığı üyelere sordu. CHP`den bir, AK parti gurubundan iki ek gündem maddelerinin olduğunun anlaşılması üzerine, bu maddelerin toplantıya dahil edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Mali Hizmetler Müdürlüğü`nün talebi doğrultusunda, belediyenin 2010 bütçesine ek ödenek olarak 3 milyon 985 bin liranın aktarılmasını istedi.
Mali Hizmetler Müdürü tarafından, ek ödenek hakkında üyeler bilgilendirildikten sonra, CHP gurup sözcüsü M. Ali Kılıç, bütçenin disiplin işi olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, öyle görünüyor ki, bütçe aşılmış. Biz noter miyiz? şeklinde konuştu.
Bütçenin aşılmasını, belediyenin yeni yaptığı yol ve tretuar harcamalarına bağlayan Kılıç, ödenek aktarılmasına karşı olduğunu söyledi.
CHP`li üye Burhan Karışık, "harcama yapılmadan önce ödenek aktarılmalıydı, siz harcamayı yapmış, sonra da ek ödeneğin meclisten geçmesini istiyorsunuz" dedi.
Erdek Belediye Başkanı Aysan, eleştiriler üzerine yaptığı konuşmada, kendisinden önceki dönemi, tahsili yasal olarak imkansız katı atık paralarının vatandaşlardan alındığı, mahkeme kararlarına uyulmadığı bir dönem olarak suçladı.
Aysan, geçmiş dönemde yapılan bazı uygulamaların hatalı olduğunu, İdari Mahkemece iptal edilen Kastri Bölgesi İmar Planının sonunda karşılarına ne gibi bir maliyet çıkacağını da bilemediklerini savundu.
Başkan Aysan konuşmasında şöyle konuştu: "Bütçeler tahmini yapılır. İlçe halkına hizmet edilirken bütçeye ilgili bölümlerden ek ödenek aktarılabilir. Ne zaman doğal afet yaşanacağını önceden bilebilmemiz mümkün değil. İstenen ek ödenek miktarı, Belediyemiz fen işleri ile park ve bahçelerde yapılan harcamalardan kaynaklanmıştır. Bizlerin görevi, belediye olarak hizmet ederken, bütçeyi de toparlamamızdır. Sizlerden, 15 milyon lira kredi kullanabilme yetkisi istediğim meclis toplantısında, faizsiz 55 milyon lira borcumuzun bulunduğunu açıklamış ve yetki istemiştim. 10 yıldan bu yana ilçenin havuzlu meydandan yukarısında yaşayan halkımıza neyiniz eksik? diye soru sordunuz mu? Belediyenin mali durumu ortada, bizler, yılda 10-15 milyon liralık yatırım yapalım istemiyoruz. 2007 yılından beri, vatandaşlardan yasal olarak alınması mümkün olmayan  katı atık ücretlerini almışsınız, katı atık paraların vebalini şimdi biz ödüyoruz. Mahkemece iptal edilen Kastri Bölgesi imar planı nedeniyle, karşımıza yarın 3 milyon lira ve bilemediğimiz bir faiz yüküyle tanışacağız. Eski dönemin bıraktığı aksaklıklardan, mahkeme kararlarından artık bıktık. Eski dönemin yaraların biz sarıyoruz. Gerçekten inanın, Erdek halkı artık biz yöneticilerden artık konsensüs, huzur istiyor."
- Konuşmalardan sonra, geçilen oylamada; Belediyenin 2010 bütçesine ek ödenek aktarılması AK Parti gurubunun `Evet` oylarına karşılık, 8 üyenin hazır bulunduğu CHP gurubunun `Hayır` oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilmedi.
-Erdek Alaattin Mahallesi`nde kayıtlı bir taşınmazın arka bahçe mesafesinin görüşülerek karara bağlandığı İmar komisyonunda hazırlanan rapor oy birliğiyle kabul edildi.
- Erdek Yalı Mahallesi`nde bir parsel üzerinde bulunan akaryakıt satış istasyonundaki ana binaların mevcut mevzii imara uyularak h:5,50 mt`den, h: 6,50 metreye çıkartılmasına ilişkin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planı değişikliğinin onaylanmasına CHP`li üye Sümer Balkan çekimser oy kullanırken, diğer üyelerin `Evet` oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
- Erdek Yalı Mahallesi`nde bulunan bir taşınmazın arka bahçe mesafesinin belirlenebilmesi, incelenmek üzere oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi.
- Ek gündem 1. maddesi; Kastri Bölgesi imar planı Balıkesir İdari Mahkemesi`nin verdiği kararla iptal edilmişti. Balıkesir İdare Mahkemesi`nce, Erdek Belediyesi`nin Kastri Bölgesi`nde bulunan taşınmazların İmar Kanunu`nun 18. maddesi uyarınca parselasyona tabi tutulmasına dair başlatılan uygulamayı iptal eden kararın gerekçesinin geçtiğimiz aylarda yayımlanmasını takiben, bölgede yeni çalışmaların tekrar başlayabilmesi için, gündem konusu meclis üyelerinin oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
- Ek gündem 2. maddesi; yapımı uzun süredir duran Nerime Yüksel Kültür ve Kongre Merkezi inşaatının yapımını üstlenen yüklenici şirket ile belediyenin yeniden bir anlaşmaya varabilmesi için, belediye başkanına yetki verilmesiydi. Belediye Başkanı Aysan, 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 18. maddesi h bendi gereği, belediyelerin dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarını, sulh ile tasfiyeye kabul ve feragate karar verilmesinin, belediye meclisinin görev ve yetkileri kapsamında olduğunu açıklayıp, kültür ve kongre merkezi inşaatının yeniden başlayıp bir an önce tamamlanıp, halkın hizmetine sunulabilmesi için, belediye başkanına yetki verilmesini üyelere aktardı. Aysan`ın talebine olumlu cevap veren üyeler, kültür ve kongre merkezi inşaatının devam edebilmesi için gerekli çalışmaları yapmak üzere istediği yetkiyi, CHP`li üye Sümer Balkan`ın çekimser oyuna karşılık, CHP ve AK partili üyelerin `Evet` oylarıyla, oy çokluğuyla elde etti.
- Ek gündem 3. maddesiyle, belediye bütçesinden Erdekspor`a nakdi yardım yapılması istendi. Belediyelerin, spor kulüplerine yasal olarak nakdi veya aynı yardımlardan hangisinin yapılabildiğinin araştırılmasını işaret eden belediye başkanı Aysan, ileride zimmet gibi bir sorun yaşanmaması için, konunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesini istedi. Başkanın bu talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli