Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye meclisi fesh edilebilir

Belediye meclisi fesh edilebilir

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, İlçemizde belediye başkanlığını AK Partinin adayı Hüseyin Aysan kazanırken, 15 üyenin görev yaptığı belediye meclis seçimini ise 9 üye sokan CHP kazandı.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, İlçemizde belediye başkanlığını AK Parti`nin adayı Hüseyin Aysan kazanırken, 15 üyenin görev yaptığı belediye meclis seçimini ise 9 üye sokan CHP kazandı. AK Partiden 6 üye meclise girerken, Erdek siyasi hayatında uzun yıllar unutulmayacak bir tablo orta çıktı.
Belediye başkanlığını AK Parti adayının kazanmasına karşın, 15 üyeli meclise CHP`den 9, AK Partiden 6 üyenin girmeye hak kazanması meclisin uyum içinde çalışması için en büyük engeli oluştururken, 6 Ocak ile 11 Ocak tarihlerinde üst üste yapılan iki meclis toplantısında gündemde bulunan Erdek Garajına yapılan Akaryakıt-LPG Akaryakıt İstasyon inşaatının geleceğini ilgilendiren konu hakkında karar alınamaması üzerine meclisin akibeti İçişleri Bakanlığı`na taşındı.
Hafta başından bu yana ilçe halkı "Erdek Belediye meclisi fesmi?" oluyor sorusuna cevap aradı.
Belediye Meclisinin geleceğini öğrenebilmek için görüştüğümüz Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçe halkının merak ettiği konunun yargıya taşındığını vurguladı.
Meclisin görev ve yetkileri içerisinde karar almak olduğunu üstüne basa basa söyleyen Başkan Aysan, "meclis karar alamadığı zaman görevini yapmıyor anlamına gelir. Bu da meclisin düşmesi için sebep oluşturur" dedi.
Başkan Aysan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
-"Meclis sebepsiz yere karar almıyor ise bu belediyeye ait işlerin gecikmeye ve sekteye uğratmasının yolunu açar. AK Parti meclis gurubunun oyları karar almaya yetmiyor. Zaten bizim gurubumuzun oyları karar almaya yetse, belediyenin 2010 yılı bütçesini kendi isteğimiz doğrultusunda meclisten geçirirdik. Ayrıca komisyonlarda görev yapacak üyeler de çoğunlukla AK Partili üyelerden oluşurdu. Mecliste çoğunluk tarafı CHP gurubunda ve bunu acımasızca kullanıp hoş görü ve iyi niyetten uzak bir şekilde tüm kararları sayısal üstünlerinden dolayı bugüne kadar kendileri aldılar.
-Ancak çok ilginç olacak, Petrol Ofisi konusundaki kararı ise bir türlü almak istemediler. Her konuda malum başkanları ile birlikte gurup kararı alırken Petrol Ofisi konusunda karar almak istemediler.
-Erdek`e yapılacak hizmetleri engellemelerinin en büyük kanıtı 11 Ocak Pazartesi gün yapılan  CHP ilçe kongresinde saat 16:00`ya kadar CHP`li 9 meclis üyesi kongrede koşturdukları halde 1 saat sonra mecliste görüşülecek Erdek`in en önemli konusu hakkında karar vermek üzere belediye meclis toplantısına bile bile 4 kişi eksik katıldılar. İlçemiz küçücük bir yer olup, toplantıya katılmayan CHP`li üyeler Nimet Kalafat, Fatih Payal, Sümer Balkan ve M. Ali Yağcı`nın, meclis toplantı saati 17:00`de nerede olduğunu bütün Erdek halkı çok iyi bilmektedir.
-Kendilerine defalarca çağrı yaptığım CHP`li meclis üyesi arkadaşlara, karar yeter sayısı çıkmazsa meclisin düşme yolu açılır uyarılarına rağmen 5 CHP`li 6 AK Partili toplam 11 üyenin (Başkan dahil) katıldığı son meclis toplantısında 3 ret (CHP), 2 çekimser (CHP), 6 kabul belediye başkanı dahil (AK Parti) oyları sonucu bize lazım olan karar yeter sayısı olan 7`yi bulamadığımız için meclisin feshi konusu İçişleri Bakanlığı`na bildirilip, meclisin feshi yolu açılmıştır. Meclisin feshi belediye başkanlığını etkilememektedir. Meclisin fesh edilip, edilmeyeceği kararı yargıya taşınmıştır.
-İlçeye yapacağım hizmetleri, CHP`li meclis üyelerinin engellemek için bu kadar sorumsuzca davranmalarından dolayı çok üzüntülüyüm. Malum kişi ve ekibi Erdek`i yine bir kaosla karşı karşıya bıraktıklarından dolayı çok mutludurlar herhalde. Eğer, meclis seçimine gidilecek ise Danıştay`dan karar çıkana kadar eski meclis görevine devam edecektir. Danıştay`dan `Erdek Belediye Meclisi seçime gidecek` kararı çıkarsa, kararın çıktığı tarih ile seçim yapılacak tarih arasındaki süreçte meclisin durumuna da yine yargı karar verecektir.
-Sayısal çoğunluklarıyla Erdek`i biz yöneteceğiz başkana nefes aldırmayacağız zihniyetinde olan CHP`li meclis üyeleri ve malum başkanlarının ilçeyi nasıl yönettiklerini işte görün…
-Sorumsuzluk örneği gösteren CHP`li belediye meclis üyeleri ve malum başkanlarına en iyi cevabı sandık verecektir."
Haber: Kemal Şekerci 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli