Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye meclisi dün toplandı

Belediye meclisi dün toplandı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında dün toplanan belediye meclisinin 9 CHPli üyesinden Çetin Gül, M. Ali Yağcı ile AK Partili üyelerden Melek Decan Erarslan ve K. Sabri Çağlar katılmadı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında dün toplanan belediye meclisinin 9 CHP`li üyesinden Çetin Gül, M. Ali Yağcı ile AK Partili üyelerden Melek Decan Erarslan ve K. Sabri Çağlar katılmadı.
Diğer üyelerin hazır bulunduğu toplantıda, 4 gündem konusu yer alırken, bir vatandaş tarafından belediye ye 1 adet motosiklet bağışı ile CHP`li üyelerin imzalarıyla 2 konunun daha ek gündem olarak görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantının ilk gündemi, mülkiyeti belediyeye ait bir taşınmazın Milli Savunma Bakanlığı ve Erdek Belediyesi arasında ihtilaf konusu olması sonucu Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi`nde devam eden davanın, Garnizon Komutanlığı`nca sulh yolu ile çözülmesi talebi yer alıyordu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Garnizon Komutanlığı ile belediye arasında daha önce mahkemelik olan birçok konunun çözüldüğünü, tek konunun kaldığını, komutanlığın bu yeri belediyeye devir etmek istediğini söyledi.
Konu hakkında söz alan CHP`li üye Burhan Karışık ise, Asliye Hukuk Mahkemesinde devam eden davanın sonuçlanmasından sonra, konunun mecliste görüşülüp karara bağlanmasının uygun olacağını belirtti. AK Partili üyelerden Turhan Gün ve Enver Damar`da aynı görüşü paylaştı.
Yapılan oylamada, Erdek Alaattin Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait taşınmaz nedeniyle Erdek Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi`nde devam eden davanın sonucunun beklenmesinden sonra mecliste görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 2. konusu, Erdek İmam Hatip Derneği Başkanlığı`na ait bir taşınmazın bulunduğu alanda konut alanından çıkarılıp yurt alanına dönüşmesini içeren İmar Komisyonu`nca hazırlanan plan tadilatı raporu doğrultusunda karar alınması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. maddesi Bölgemizde uyarıcı olabilecek, Deprem Öncü İşaretleri İstasyonunun kurulabileceği yerle ilgiliydi.
Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanlığı tarafından belediyeden talep edilen yer gösterilmesi mecliste görüşüldü.
Plan projesi Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanlığı`na ait, belediye tarafından 7 metrelik bir kuyu açılıp, içerisine değeri oldukça büyük uydudan takip edilebilecek cihazların monte edileceği yerin Erdek`te Sahipsiz Hayvanların Barındırıldığı bölgeye yakın bir noktaya kurulması kararı oy birliğiyle alındı.
Gündemin son ve 4. maddesi, İlçede Adliye binası olarak kullanılması düşünülen yer oldu.
Meclisin son gündem konusu ile 3 ek gündem maddeleri, CHP`li üye Burhan Karışık`tan, meclise ara vererek, bu konuları Perşembe günü saat 17:00`de görüşelim yönünde gelen öneri oy birliğiyle kabul edilerek toplantıya son verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli