Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye Meclisi 2. kez toplandı

Belediye Meclisi 2. kez toplandı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplanan meclisin Ocak ayı 2. bileşimine AK Partili meclis üyesi Yılmaz Öğrenir ile CHPli üye Burhan Karışık katılmadı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan meclisin Ocak ayı 2. bileşimine AK Partili meclis üyesi Yılmaz Öğrenir ile CHP`li üye Burhan Karışık katılmadı.
Toplantı yeter sayısı olduğunun tespitinin ardından toplantıyı açan Başkan Aysan, toplantıya katılmayan Burhan Karışık ve Yılmaz Öğrenir`in mazeret dilekçeleri olduğunu söyleyip, her iki meclis üyesinin mazeretli olarak sayılmasını oylamaya sundu. Her iki meclis üyesinin mazeretli olarak izinli sayılması oy birliğiyle kabul edildi.
Ocak 2012 ayı 2. bileşiminin ilk gündeminde; Erdek Sahil Mahallesi`nde bulunan Onaltılar Sitesi ile PTT Kampı arasında kalan sokak ile başka iki sokağa, Belkıs, Hakim Orhan Gündem, Öğretmen Hatice Özel isimlerinin verilmesi tartışıldı.
CHP ve AK Partili üyeler bazı isimleri ortaya atıp, isimler üzerinde tartışma yaşandı.
CHP`li Sümer Balkan, Adnan Çakmakçıoğlu`nun Onaltılar Sitesinde ikamet ettiğini dolayısıyla, bu siteye yakın sokağa Adnan Çakmakçıoğlu isminin verilmesinin uygun olacağını söyleyip, rahmetli Çakmakçıoğlu`nun Erdek eski Belediye Başkanı Hamit Nural`ın döneminde, Erdek`te Şenlik etkinliklerine büyük katkıları olduğunu hatırlattı.
AK Partili Selçuk Acu, geçmişte Erdek için hizmetleri geçmiş büyüklerin sokaklara isimlerinin verilebileceğini belirtip, zeytin üreticisi için çok önemli, ancak bugün hayatta olmayan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ni ilçemize kazandıran kurucularımız var. Kooperatifin kurucusu ve birinci ortağı Arif Kalıpsızoğlu gibi bir büyüğümüz olduğunu biliyorum. Bunun gibi büyüklerimizin hiç birinin isimleri sokaklara verilmemiş diyerek geçmişteki eksikliği dile getirdi.
CHP`li üye M. Ali Kılıç, Zeytin Kooperatifinin kurucusu eski milletvekili Arif Kalıpsızoğlu`nun isminin Erdek İtfaiye Kavşağı ile Tek Zeytin arası, ilçenin girişine verilmesinin uygun olabileceğini söyleyip, Genç Oyuncular isimli tiyatroyu 1960`lı yılların başında Erdek`e getiren Genco Erkal`ın, Erdek Şenliği müziğinin bestecisi Selmi Andak`ın isimlerinin sokaklara verilebileceği görüşünü ifade etti.
Erdek Belediye Başkanı Aysan, Erdek`teki sokaklara isim seçimi konusunda öncelikli olarak ilçeye hizmet etmiş Erdek`li vatandaşların isimlerinin düşünülüp, daha sonra Erdek`e hizmetleri geçmiş ancak ilçede ikamet etmeyen isimlerin değerlendirilebileceğini açıkladı.
Tartışmalardan sonra, Belediye Başkanı Aysan, gündem maddesinde yer alan 3 sokağa verilecek isimler de dahil olmak üzere, ilçedeki diğer sokaklara verilecek isimler için komisyon kurulup, vatandaşlarında görüşlerinin alınması çalışmalarının başlatılmasına kadar sokak isimlerinin ertelenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Bu kararla ayrıca meclis üyelerinin de çalışma yapması istendi.
Gündemin 2. maddesinde; Çuğra Bölgesi`nde Orman eski Kampı bulunan parsel üzerine, bu kurum tarafından inşa edilmesi istenen tesislerin yapımıyla ilgili, İmar Komisyonu`ndan talep edilen istek ve komisyonun görüşü üyelere okundu:
Komisyondan talep edilen istek:
"…Erdek Sahil Mahallesi`ne Orman Bakanlığı eski Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin bulunduğu imar planında, Turizm Tesis Alanına isabet etmesi nedeniyle, Erdek Orman İşletme Şefliği anılan parsel üzerinde idari bina, bina, misafirhane ve lojman yapmak istediklerinden, söz konusu parselin Turizm Tesisi Alanından, Resmi Kurum Alanı, otopark ve park alanına dönüştürülmesi için imar planı değişikliğinin görüşülmesi…"
Komisyonun görüşü:
"… İmar planında, Turizm Tesis Alanına isabet etmekte olup, planlanan yapı için, "Bodrum kat (1523,42 M2) + Zemin kat (1220,03 M2) + 1. Kat (1254,76 M2) + 2. Kat (1254,76 M2)" Kamu Eğitim ve Dinlenme tesisleri için 1991 yılında inşaat ruhsatı aldığı, ancak tamamlamayarak temel üstü seviyesinde kaldığı tespit edilmiştir.
Anılan parselin bulunduğu alandaki 18. madde uygulama ile imar planı revizyon çalışmaları ihale edilmiş ancak henüz bir sonuca bağlanamamıştır.
Buna göre, Sahil Mahallesi Çuğra Mevkiinde yer alan bahse konu taşınmazın da bulunduğu sahil şeridinde turizme yönelik yapılanmaların mevcut olması sebebiyle, Resmi Kurum Alanı şeklinde plan tadilatı yapılması talebinin plan müellifi`nin görüşü doğrultusunda yapılacak olan imar planı revizyonu çalışmaları sırasında değerlendirilmesi kanaatindeyiz…"
Belediye Başkanı Aysan, Komisyon Raporu doğrultusunda, karar alınmasını üyelere teklif etti. Başkanın teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. Maddesi; Sahil Mahallesi`nde yapımı devam eden Kapalıspor Salonu inşaatının imar adasında plan tadilatıyla ilgili imar komisyonuna gönderilen isteğin konusu ile komisyonun görüşü meclise okundu.
Komisyondan İstek Konusu:
"Gençlik ve Spor Bakanlığı`nca projeleri onaylanan 500 kişilik kapalıspor Salonu Tip Projesinin vaziyet planındaki bahçe mesafelerinin leke olarak imar planına işlenmesi"
İmar Komisyonunun görüşü:
"… Erdek Sahil Mahallesi Çuğra mevkiinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ödeneği karşılanan, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`nce de yapım işi ihale edilen 500 seyircili Erdek Spor Salonu, imar planında düzenleme bölgesi parselasyon planlarında 5702,97 M2 yüz ölçüme sahip oyun alanının Belediye Encümeni`nin 18 Ocak 2011 tarih ve 16 sayılı kararı ile Erdek Belediyesi tüzel kişiliği adına tescil edilmesine karar verilmiş olup, 1 Şubat 2012 tarihinde Erdek Tapu Sicil Müdürlüğü`nce tescil edilerek tapusu belediyemiz adına çıkarılmıştır.
Belediye Meclisinin 3 Şubat 2011 tarih ve 23 sayılı kararı ile, `… belediyemiz mülkiyetindeki 5702,97 M2`lik parselin üzerinde `Spor Salonu` yapılması amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü adına 25 yıl süreli intifa hakkının verilmesine` karar verilmiştir.
Buna göre, Balıkesir Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nce ödeneği karşılanan ve yapım işi ihale edilen 500 seyircili Erdek Kapalıspor Salonunun vaziyet planında belirlenen bahçe mesafelerinin, Emsal ve Hmax değerleri ile ilgili 1/1000 ölçekli 20MI uygulama imar planında değişiklik yapılmasına ilişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu`nun 8/b maddesine istinaden şehir plancısının hazırlamış olduğu plan tadilatının onaylanmasının uygun olacağı kanaatindeyiz"
Başkan Aysan, gündemin 3. maddesi için hazırlanan İmar Komisyonu raporu doğrultusunda karar alınmasını üyelere teklif ettiğinde, CHP`li üyelerden M. Ali Kılıç ile Sümer Balkan çekimser kalırken, toplantıda hazır bulunan diğer üyelerin oylarıyla komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edilip, toplantı sona erdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli