Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediye Maaşları tıkır tıkır ödüyor...

Belediye Maaşları tıkır tıkır ödüyor...

Erdek Belediyesinin memur ve işçilerine maaş borcu bulunmuyor.

Erdek Belediyesi`nin memur ve işçilerine maaş borcu bulunmuyor. Erdek Belediyesi`nden yapılan açıklamada, belediyenin içinde bulunduğu mali krize ve her gün gelen hacizlere rağmen, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirdiği bildirildi.
Erdek Belediyesi`nin harcamalarda aldığı önlemler sayesinde işçi ve memur maaşlarının düzenli olarak ödendiğinin dile getirildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "15 Aralık dahil maaşlarını hak eden işçi ve memurların içeride geçmiş aylara ait maaş alacağı bulunmamaktadır.
Geçtiğimiz hafta işçilerle sürpriz toplantı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, `çalışanın emeğinin karşılığı, alnındaki teri kurumadan verilmelidir, hepiniz emek verdiniz görevlerinizi yaptınız, maaşlarınızi ikramiyelerinizi zamanında almak en doğal hakkınızdır` anlayışıyla hareketle işçilerimizin 5 yıldır alamadığı ikramiyelerini 2004 ve 2005 yılından başlayıp ödemeye başlayacağı sözünü verdi." dedi. Yaptığı bu konuşma sonrası işçilerden Allah senden razı olsun sözleri eşliğinde büyük alkış alan Başkan Aysan, 2004 yılına ait 16 işçinin 21.405 TL, 2005 Yılına ait 36 işçinin 60.867 TL, toplamda 82.272 TL tutarında olan ikramiye bedellerinin ödendiğini, geçmişte ikramiye alamadıkları için yargıya başvuranların yargı süreçleri henüz tamamlanmadığı için ikramiyelerinin ödenemediğini, belirli aralıklarla bu uygulamayı yaparak kısa sürede işçilerin ikramiye alacağının bitirileceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı