Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye çalışanlarının maaş alacaklarını ödedi

Belediye çalışanlarının maaş alacaklarını ödedi

Belediye çalışanlarının Mayıs 2012 ayı dahil tüm alacakları ödendi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediye meclis toplantı salonunda belediye personelini bilgilendirdi.

Belediye çalışanlarının Mayıs 2012 ayı dahil tüm alacakları ödendi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediye meclis toplantı salonunda belediye personelini bilgilendirdi.
Belediye Başkanı Aysan, geçtiğimiz gün personelini bilgilendirme toplantısı düzenledi. 
Belediyenin meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıda belediye memurları, kadrolu işçileri ile sözleşmeli personel hazır bulundu.
Belediye Başkanı Aysan, toplantıyı izleyen tüm personeline hitaben yaptığı konuşmada, belediyeden alacağı bulunan emekli personel, torba yasa kapsamında farklı kurumlara atanan işçiler, memurlar, sözleşmeli personel ile kadrolu işçilerin belediyeden alacağı bulunduğu tüm alacaklarının bankadaki hesaplarına yatırıldığını söyledi.
Erdek Belediyesi`nin, her yıl Ekim ayından Nisan ayına kadar borcunun biriktiğini, Nisan ayından Ekim ayına kadar da kasasında para biriktiğini hatırlatan Aysan, kış aylarında maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanabileceği uyarısında bulunup, çalışanların paralarını iktisatlı kullanması uyarısında bulundu.
Erdek Belediyesi olarak ekonomik anlamda her türlü tedbirleri aldıklarını belirten Aysan, devamında şöyle konuştu:
"Belediyemizin Su ve emlak servisleri tahsilat oranını ne kadar yüksek tutarsa maaşlarda o kadar düzenli ödenir. 10 yıl boyunca belediyenin elektrik borçları ödenmemiş, bu borçlar bize miras kaldı. Bizde bu borçları taksitlendirme yoluna gittik, sadece elektrik borçları için her ay 60 bin lira borç ödüyoruz. Erdek Belediyesi`nin gücü 12 ay personel çalıştırmayı kaldıramaz. Çalıştırabileceğimiz süre ne yazık ki 6 ayla sınırlı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi biz, sanatçı getirmiyoruz, boş yere harcama yapmıyoruz. Tüm etkinliklerimizi belediyenin kasasından para çıkmadan yapmaya gayret ediyoruz. Herkes, her birim tasarruf yapacak, maçı tasarruf yaparak kazabiliriz. Yakında çıkacak kanunla sözleşmeli personelimizde inşallah kadrolu olacak. Tek Yürek, tek vücut olmak zorundayız."
Belediye Başkanı Aysan, toplantıda 2014 seçimlerinde Balıkesir`in büyükşehir statüsü hakkında da bilgi verdi.
Önümüzdeki dönem Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Kapıdağ`daki köylerde yaşayan vatandaşlarda oy kullanacak hatırlatması yapan Aysan, her hafta bir köyü ziyaret edip sorunlarına çare olmaya çalıştığını anlattı.
Büyükşehir statüsünün Erdek`e faydalı olacağını kaydeden Aysan, Balıkesir`in Büyükşehir olmasıyla biz ilçe belediyeleri gerçek görevlerimizi yapacağız. İnanın, kurtuluşumuz Balıkesir`in Büyükşehir olmasına bağlıdır" dedi.
Kendisinin hayatı boyunca kimseden para dilenmediğini personeliyle paylaşan Aysan, belediye başkanı olduktan sonra, belediye için 3,5 yıldır para dilendiği itirafında bulundu.
Belediyeden emekli olmuş 6 personelin alacakları kıdem tazminat miktarının 225 bin lira gibi bir rakamı bulduğunu işaret eden Aysan, devamında şunları kaydetti:
"Erdek Belediyesi`nin borç yapısı deyim yerindeyse bir felaket. Ama, şimdi dengeye girecek. Bakınız, AK Parti çalışanların maaşlarına % 50 zammı yaptı? Tabii ki hayır. Peki, AK Parti ne yaptı? Ekonomiyi çok iyi tuttu. Sonuçta son seçimde % 50 oy aldı. Bende, Erdek Belediye Başkanı olarak doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Allahın izniyle, Mayıs ayına kadar olan tüm maaşlarınızı ödüyoruz. Mayıs`tan sonra ise Allah hepimizin yardımcısı olsun. Buradan özellikle sizleri uyarıyorum, hesabınıza lütfen dikkat edin. Belediye olarak biz, düzenli ve tertipli gidiyor, tasarruf yapıyoruz."
Toplantıda hazır bulunan bir Zabıta memurunun, başkanım belediyeden bazı çalışanların gönderileceği dedikodusu var. Doğrumu? Bunu sizden öğrenmek istiyoruz sorusuna Başkan Aysan, şu cevabı verdi:
"2. Torba yasası gündemde. Ben kimseyi göndermek istemiyorum. Ama, çalışmaya niyetli olmayanlar benden destek beklemesin" dedi.
Ankara`dan mali destek gelmediği takdirde belediyenin maaş ödemesinin imkansız olacağını üstüne basa basa söyleyen Aysan, Türkiye`de batmış belediyelere maaş ödenir diye bir uygulama yok. Erdek Belediyesi`nin yıllık geliri 15 milyon lira, gideri ise 23 milyon lira. Bu durumda bize Ankara`dan destek gelmezse sizlere maaşlarınız nasıl ödenecek? Onun için 2014`de yapılacak seçimde Balıkesir ve Erdek`teki sonuç AK Partinin lehine sonuçlanmak zorundadır şeklinde konuştu.
Belediye başkanı, toplantıyı "Allah bizleri bir daha 6-7 maaş borçlu duruma düşürmesin" diyerek tamamladı.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli