Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Bütçesi Onaylandı

Belediye Bütçesi Onaylandı

Erdek Belediyesinin 2012 bütçesi 25 milyon 800 bin lira

Erdek Belediye Meclisi, 2012 mali yılı bütçesini görüşmek üzere 21 Kasım Pazartesi günü Erdek Belediye Başkan Vekili Melek Decan Erarslan başkanlığında toplandı.
15 üyeden oluşan meclise, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, sağlık kontrolü için Bursa`da olması nedeniyle katılamazken, meclisin CHP`li üyelerinden Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sedat Ülgay, Fatih Payal ile AK Partili üye Yılmaz Öğrenir`de toplantıda yer almadı.
Erdek Belediye Başkan V. Melek Decan Erarslan, başkanlığında, gerçekleşen toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu`nda hazırlanan 2012 yılı hazırlık bütçesi raporu, komisyon başkanı Sedat Ülgay`ın toplantıda yer almamasından dolayı, Mali Hizmetler Müdürü Lütfi Çelik tarafından okundu.
Komisyon raporunun okunmasının tamamlanmasıyla, raporun kendilerine bugün saat 16:00 sularında geç geldiğini söyleyen Belediye Başkan V. Melek Decan Erarslan, rapor üzerinde inceleme yapılması için üyelere, oturumu saat 21:00`e ertelediğini söyledi.
Erarslan`ın bu kararına, CHP grubu karşı çıkıp, toplantının 22 Kasım 2011 Salı günü saat 10:00`a alınmasını istedi.
Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı CHP`li meclis üyesi Sedat Ülgay`ın başkanlığında toplanıp, komisyonda hazırlanan ve mecliste okunan rapora, CHP`li üyelerden M. Ali Kılıç, raporu gerçekçi bulmadığını ileri sürdü.
Başkan Vekili Erarslan, oturumu saat 21:00`e ertelediğini duyurup, toplantıya ara verdi.
Meclis saat 21:00`de ikinci kez toplandı
İkinci toplantıdan notlar…
CHP üye M. Ali Kılıç: Başkanlığın hazırladığı bütçe 29 milyon 800 bin lira, Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı bütçe ise 25 milyon 800 bin lira olup, 2012 yılı bütçesi son 3 yılın ortalamasını geçemez. Biz, 29 milyon 800 bin liralık bütçeyi kabul etmeyiz.
AK Partili Aydöner: Sayın Ülgay`ın başkanlığında hazırlanan rapora neden itiraz ediyorsunuz?
CHP`li üye Çetin Gül: Ben komisyonda imza attım ama mecliste kabul etmeyebilirim.
Başkan Vekili M.Decan Erarslan: Plan ve Bütçe Komisyonunda çalışıp rapor hazırlayan üyelerimizin emeğine saygılı olalım, idareyi kilitlemeyelim. Komisyonun yaptığı çalışmayı kabul etmiyormusunuz?
CHP`li üye Kılıç: Evet. Bütçenin 21 milyon 800 bin lira olarak bağlanmasını istiyorum.
AK Partili üye Selçuk Acu: CHP grubunun mecliste sayısal çoğunluğa sahip olmasından dolayı, 5 üyeden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonunda 3 üye CHP`lilerden oluşmasına rağmen, 25 milyon 800 bin lira olarak belirlenen komisyon raporuna neden karşı çıkıyorsunuz?
Başkan Vekili Erarslan: Komisyon raporu, burada görev yapan CHP`den 3, AK Partiden 2 arkadaşımızın çalışması sonucu ortaya çıkmıştır. Sizler, tamamen sayısal çoğunluğunuzu kullanarak baskı uyguluyorsunuz. Bütçe kalemleri yeniden düzenlenmek üzere oturuma 22 Kasım 2011 Salı günü saat 19:00`da toplanmak üzere ara veriyorum.
Bütçe oy çokluğuyla...
Erdek Belediyesi 2012 yılı bütçesi, AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.
Belediye meclisinin Kasım ayı 3. oturumu bu kez 22 Kasım 2011 Salı günü saat 19:00`da Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında yapıldı.
Meclis toplantısına; AK Partili üyelerin tamamı katılırken, mecliste 9 üyeye sahip CHP grubundan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sedat Ülgay ile Fatih Payal toplantıda yoktu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın yoklama yaparak açtığı mecliste, Başkan Aysan, CHP`li üye Sedat Ülgay`ın, başkanlığa sağlık sorunları nedeniyle toplantıya katılamadığını içeren dilekçesini toplantıda okuyup, Ülgay`ın mazeretini oylamaya sundu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Partili meclis üyelerin tamamı ile CHP`li Karabacak ve Yağcı`nın oylarıyla, oy çokluğuyla Ülgay`ın mazeretli sayılması kabul edildi.
Belediye Başkanı Aysan, toplantıda hazır bulunan üyelere, Erdek Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu`nun hazırladığı, belediyenin 2012 taslak bütçe raporunu maddeler halinde okunup, oylanmasını istedi. Aysan`ın, bu önerisi tüm üyelerce olumlu bulundu.
Mali İşler Müdürü tarafından okunan 13 maddeden oluşan genel kararnamelerin, 12. ve 13. maddeleri oy birliğiyle kabul edilirken, diğer ilk 11 maddeye CHP`li 7 üye ret, AK Partili 6 üye ise evet oyu kullandı. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın tercihini evet yönünde kullanmasıyla, genel kararnamelerin tümü, "Başkanın kullandığı oy yönünde" oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.
Gider-Gelir bütçeleri de kalem kalem okunup oya sunuldu. Bu maddelere de Belediye Başkanı Aysan ile AK Parti grubu evet oyu verirken, CHP grubu ret oyu kullandı. Belediyenin gider-gelir bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Aysan, belediyenin 2012 yılı gelirler tarifesini oylamaya sundu. Bu gündem maddesine de AK Partili 7 üye evet, CHP`li 7 üye ret oyu verdi. Başkanın tercihi evet yönünde olduğundan bu maddede oy çokluğuyla kabul edildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli