Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

Erdek artık Marka kent olmalı

Erdek Belediye Başkanlığına seçilen CHP`li Hüseyin Sarı, "Erdek`in, birçok alanda marka bir kent olması için çaba harcayacağım" dedi. Mazbatasını aldıktan sonra parti rozetini çıkarıp, tüm Erdek`in belediye başkanı olacağını vurgulayan Sarı, "5 yıl önce, 2009 seçimini sadece 198 oy ile kaybetmiştim. Şimdi yaklaşık 3800 dolayında oy farkıyla seçimi kazanırken, partim CHP`nin aldığı oy oranı yüzde 52.4 civarında oldu" dedi.
30 Mart seçiminde CHP olarak ilçe merkezinde oylarını arttırdıklarını, ancak az da olsa köylerde oylarında düşme görüldüğünü belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu seçimde AKP, devletin tüm olanaklarını kullandı. Buna karşın Ocaklar başta olmak üzere bazı köylerde yine küçümsenmeyecek oranda oy aldık. Örneğin, AKP`nin kalesi olarak bilinen Turanlar`da birinci parti olduk. Kısacası Erdek, son 5 yılı kaybettiği gerçeğini görerek, yeniden göreve bizi getirdi. Bana oy veren, vermeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."
SEÇİMİ SEVGİYLE KAZANDIM
Seçimi kazanmasında sevgi ve dayanışmanın en büyük etken olduğunu altını çizen Sarı, seçim döneminde üzüntü duyduğu en önemli olayın, AKP`nin başkan adayının, vatandaşlar tarafından ilk kez yuhalanması ve toplantı yaptığı yerlerde kendisine, "hırsız" diye bağırılması olduğunu belirtirken, "Erdek`in siyasi tarihinde şimdiye dek böyle bir olay hiç yaşanmamıştı" diye konuştu. Sarı, seçim döneminde, Erdeklilerin yanı sıra büyük desteğini gördüğü eşi Özlem Sarı`ya da teşekkür etti.
ÖNCELİKLİ PROJELER
Mazbatasını alır almaz yaşama geçirmek için öncelikli projelerin başında ilçe çevre yolu, kanalizasyon ve doğalgaz konusunun geldiğine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi: 
Baştarafı Sahife 1`de
 "1974 yılından kalma kanalizasyon şebekesi mutlaka yenilenmek zorundadır. Doğalgaz konusuna ise iki ayrı pencereden bakıyorum. Acaba Erdek`e, 10-15 milyon liralık bir yatırımla rüzgar enerjisi kaynaklı bir yatırım yapabilir miyiz? Yani, doğalgaz mı, rüzgar enerjisi mi konusunda bir karar vermeliyiz."
ZEYTİNLİADA PROJESİNİ YETERLİ BULMADIM
Erdek Zeytinliada`ya uygulanan projeyi doğru ve yeterli bulmadığına işaret eden Sarı, şöyle konuştu:
"Zeytinliada`daki arkeopark yapılaşmasını bir mimar olarak doğru bulmuyorum. Hatta buradaki çatı sistemi bile bence yanlış. Benim belediye başkanlığım döneminde belediyemize kazandırılan bu adanın turizme açılması konusunda aklımdan, Unesco`nun da devreye sokulmasıyla uluslararası, ciddi bir proje yarışmasına gereksinim olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu adanın, üç ayrı özelliği bulunuyor. Bunlardan biri, şifalı suları yer alması nedeniyle sağlıkla ilgili, diğeri, Ortodoks tarihiyle ilgili yapıtların yer alması ve üçüncüsü de önemli bir sit ve doğal park alanı olmasıdır. Bu değerlerin çok iyi bir düzenlemeyle turizme sunulması gerektiğini düşünüyorum."
Kyikos kazılarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden desteklenen ülkemizdeki 136 kazı arasına alındığına dikkati çeken Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Yeni çıkan Büyükşehir Yasası kapsamında belediyelerin, bütçelerinden, kazılara para aktarma olanağı var. Bunu mutlaka değerlendireceğiz. Ancak arkeolojik kazıların, büyük uğraşlar gerektiren, uzun soluklu bir iş olduğunu da unutmamalıyız."
5 BİN KİŞİLİK YENİ STAT, 2500 KİŞİLİK YENİ SPOR SALONU
Erdek`e, 5 bin kişilik yeni bir stat, 2500 kişilik ise yeni kapalı spor salonu yapmak istediğini vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
"Bizden önceki dönemde, aceleyle, seçim yatırımı olsun diye, ilçenin çok uzağına 500 kişilik bir spor salonu yaptırıldı da ne oldu? Erdek, 60 yıldır devletten beklediği bir kapalı spor salonunu 500 kişilik yaptırdığı için bundan sonra büyük bir spor salonu yaptırma hakkını da yitirerek, önemli bir şansını heba etti. Kaldı ki, 500 kişilik bir salon değil Erdek`e, bir okula bile yetmez. Bu nedenle belediye olarak 2500 kişilik bir salonu bizim yapmamız boynumuzun borcudur. Ayrıca Erdek`e, 1000 kişilik bir olimpik yüzme havuzu da kazandırmak istiyoruz."
"Vadi Projesi" ismini verdikleri projeyi de 18 uygulaması bittikten sonra yaşama geçirmek istediklerinin altını çizen Sarı, 50 dönümlük bu alanda tüm liseleri toplamayı planladığını açıkladı. 
"ERDEK`İN SPORUNU KİMSENİN KAPISINDA DİLENCİ YAPTIRMAM"
Erdek gençliğine sahip çıkmayı önemli bir görev olarak gördüğüne dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
"Yeni çıkan Büyükşehir Yasası`na göre belediyelerin, bütçelerinin binde 7`sini, kaynak olarak amatör spora ayırmaları mümkün. İlçemiz bazında spora ayırabileceğimiz bu kaynak, 3,5 milyon lira civarında. Bundan önceki başkanlık dönemlerimde olduğu gibi yine spora her çeşit desteği vermeye kararlıyım. Babamın kurduğu Erdekspor`a da belediye olarak her çeşit desteği vereceğiz. Tabii, destek verip, kaynak bulduğum kulübün her harcamasını denetlemek kaydıyla. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Erdekspor başta olmak üzere ilçenin sporunu kimsenin kapısında dilenci yaptırmam."
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı