Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Belediye Başkanı Aysan: Marmarabirlikte sağduyunun ağır basacağına inanıyorum

Belediye Başkanı Aysan: Marmarabirlikte sağduyunun ağır basacağına inanıyorum

Marmarabirlikte 7 Ekimde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da düşüncelerini açıkladı.

Marmarabirlik`te 7 Ekim`de yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da düşüncelerini açıkladı. 
Genel kurulda, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi temsilcisi olarak yönetim kurulunda yer alan, Marmarabirlik`in eski başkanı Refi Taviloğlu`nun yönetim kurulu dışı bırakılarak, yerine Mudanya Kooperatifi`nden bir kişinin girmesi plânlanırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Bu girişimi asla doğru bulmuyorum" dedi. 
Marmarabirlik Yönetim Kurulu`nda yer alan sekiz kooperatif içinde en büyük üç kooperatif olan İznik, Erdek ve Mudanya`nın mutlaka bulunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Aysan, şunları söyledi: 
"Bu üç kooperatiften birinin bile yönetim kurulu dışında kalması doğru değildir. Böyle bir durumda yönetim kurulu başkanının, rahat çalışması ve birliğin geleceği konusunda radikal kararlar alması söz konusu olamaz. 
Çünkü, bu üç kooperatiften birinin bile yönetim dışında kalması durumunda, bu kooperatifin, diğer kooperatifler ile işbirliği yaparak, yönetim kurulu başkanını rahatsız etme ve rahat çalıştırmama ihtimali yüksektir." 
Erdek Belediye Başkanı Aysan, Marmarabirlik`in deneyimli başkanı Hidâmet Asa`nın, Erdek Kooperatifi`ni yönetim kurulu dışında bırakma girişiminden, sağduyusunu kullanarak vazgeçeceğini sandığını vurguladı.  
Aysan, Marmarabirlik`in sekiz ortağından yedisinin imzasıyla yayınlanan deklarasyonla birlik başkanı Hidâmet Asa`ya destek verilmesinin, Erdek`in yönetim dışı bırakılacağının fotoğrafı olarak görüldüğünün öne sürülmesi konusunda da, "Genel kurulun yapılacağı 7 Ekim`e dek daha uzun bir zaman var. Kimi zaman öngörüler de doğru çıkmayabilir" diye konuştu. 
Kimin, kaç delegesi var 
7 Ekim 2012 günü, Marmarabirlik`in Bursa Başköy tesislerinde gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulunda toplam 254 delege oy kullanacak.
Buna göre delegelerin, birlik ortağı sekiz kooperatife göre dağılımı şöyle: 
Mudanya 59, İznik 55, Erdek 48, Edincik 25, Gemlik 24, Mürefte 23, Orhangazi 13 ve Marmara 6 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı