Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye otopark girişini kapattı

Belediye otopark girişini kapattı

Erdek Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, Erdek´te araç otoparkı olarak kullanılan özel şahsa ait arsanın girişini kazık çakarak kapattı.

Erdek Belediyesi zabıta ekipleri ise kamuya ait alan olduğu gerekçesiyle araç otopark girişine kazıkları çaktıktan sonra olay yerinden ayrıldı.
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi karşısında bulunan özel araç sahiplerinin yanı sıra hastane araçlarının da otopark olarak kullandığı, özel bir şahıs tarafından araç otoparkı olarak işletilen arsanın girişinin Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın talimatıyla kazıklar çakılarak kapatıldığı öne sürüldü.
Birçok kişinin hissesinin bulunduğu arsa, Kudret Hamarat isimli vatandaş tarafından özel araç otoparkı olarak işletiliyordu.
İddiaya göre Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın kendisinden bağış adı altında para istediğini öne süren Kudret Hamarat, yaşananları gazetemize şu şekilde değerlendirdi: "Araç otoparkı olarak kullanırken girişi kazık çakılarak kapatılan bu arsa tamamen özel şahsa aittir. İçerisinde sadece az bir alan Erdek Belediyesi´ne aittir. Oraya da Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nin ambulansları park ediyor. 

Bende şahsıma ait olan alanı otopark olarak işletiyordum. Burada kanunsuz bir durum yok. Ancak Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı bütün yaz şahsımdan Erdekspor´a bağış adı altında binlerce lira aldı. Bununla da yetinmeyip şahsımdan bağışların devam etmesini istedi. Bende kendisine olumsuz cevap verince zabıta ekiplerini göndererek araç otopark girişine kilitli kazık çaktırdı. Konuyu yargıya taşıyacağız. Diğer yandan Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nin ambulans şoförleri her acil vakada bu direkleri sökmekle mi uğraşacak? Acil durumlarda saniyelerin öneminin olduğunu belediye başkanına hatırlatıyor, kendisini vicdanıyla baş başa bırakıyorum."
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli