Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediye meclisi toplandı

Belediye meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi, mart ayı toplantısını yaptı.

Bandırma Belediye Meclisi, mart ayı toplantısını yaptı.
Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya tüm AKP ve MHP´li üyeler katılırken, CHP´li Tolga Tosun, Abdullah Erbay ve Selim Panç, mazeretleri nedeniyle bulunmadılar.
Başkan Mirza´nın, belediyenin son bir aylık çalışmalarını görüntüler eşliğinde anlatmasının ardından, imar plânı değişikliği ağırlıklı maddeler görüşülerek, karara bağlandı.
Daha sonra Şerafettin Engüdar´ın başkanlığındaki Bandırma Kent Konseyi´nin verdiği iki yazılı önerge görüşüldü. Önergelerden biri, Yeni Mahalle´de yer alan eski ordu donatıma ait askeri depo alanının tapusunun, TOKİ tarafından toplu konut yapılmak üzere alınmasıyla ilgiliydi. Kent Konseyi Başkanı Mimar Şerafettin Engüdar, yıllardır atıl durumda bulunan bu bölgede 11 tarihi tescilli kültür yapısı bulunduğunu vurgularken, bölgenin yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekip, ?Bu bölgeye toplu konut yapmak, cinayettir? dedi. Engüdar, ?Kentsel talan ve yağmaya izin vermeyelim? diye konuştu. AKP ve MHP gruplarının sözcüleri de, bölgenin TOKİ´ye verilmeyerek, yeşil alana dönüştürülmesinden yana olduklarını belirttiler. Önerge, meclise ara verilerek toplanan İnceleme Araştırma ve İmar Komisyonu tarafından kabul edilip, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´ne gönderilmesi karar altına alındı.
Kent Konseyi´nin ikinci önergesinde ise Bandırma´nın il olması için yeni girişimlerde bulunulması isteniyordu. ?Bandırma´nın il olmasının bir istek değil, zorunluluk olduğu? vurgulanan önerge, İnceleme Araştırma ve İmar Komisyonuna gönderildi. Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?İl olma hayalimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu ışığı hiç söndürmeyerek, konuyu gündemde tutacağız? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Belediye meclisi toplandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı