Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı

Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında, belediye bünyesinde ?Mimari Estetik Komisyonu? kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında düzenlenen meclis toplantısına CHP Belediye Meclis grubu tam kadro katılırken, AK Parti Grubundan Halil Aydöner ve Y. Ceyhun Mırız toplantıya mazeretleri nedeniyle katılmadı.
Aydöner ve Mırız´ın, meclis başkanlığına izin talebinde bulunduklarını belirten dilekçeleri okunup, her iki meclis üyesinin izinli sayılmaları oy birliği ile kabul edildi.
Şubat ayı meclis toplantısında biri ek olmak üzere toplam 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Meclisin ilk gündem maddesi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın 28/09/2015 tarih ve 2154 sayılı yazısına istinaden gerekli değişikliklerin yapılarak hazırlanan Erdek Belediyesi plan notları hakkındaydı. Bu madde meclis üyelerinin oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin üçüncü maddesi, Yalı Mahallesinde bulunan tapunun pafta 32, ada 81 ve parsel 3 de kayıtlı taşınmazın bulunduğu alanda imar planı gereği oluşan ihdas parçasının satışının yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edilerek satış için Erdek Belediye Başkanı ve Encümenine yetki verildi.
Gündemin üçüncü ve dördüncü maddelerinde, İlçemiz Atatürk ve Ocaklar mahallelerinde bulunan konut yapılaşmalarının zemin ve bodrum katlarında halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya öncelik ticari bağımsız bölüm işyeri yapılması talebi görüşüldü. Bu iki madde de oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin beşinci maddesi, Erdek Belediyesi bünyesinde "Mimari Estetik Komisyonu" kurulması hakkındaydı. Meclis üyeleri aralarında yaptıkları görüş alışverişinin ardından oy birliğiyle en az 5 kişi olması kaydıyla komisyonun kurulmasına karar verildi.
Gündemin altıncı maddesi, Zabıta Müdürlüğünde görevlendirme ile çalışan personele, yasa çerçevesinde fazla çalışma ücreti ödenmesi hakkındaydı. Bu madde, oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesi, Norm Kadro cetvelinde unvan değişikliği yapılması hakkındaydı. Yapılan oylama ile oybirliğiyle Norm Kadro cetvelinde unvan değişikliği yapılması kabul edildi.
Gündemin sekizinci maddesi, belediye bünyesinde sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaydı. Yapılan oylama sonucu bu madde de oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısında görüşülecek gündem maddelerinin bitmesinin ardından ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Ek gündem maddesinde UEDAŞ Erdek İşletme Şefliği´nin, Yalı Mahallesi Zeki Yavuz Sokak´ta bulunan çiçekliğe trafo alanı olarak istemesi hakkındaydı. Bu madde de oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
Şubat ayı meclis toplantısında görüşülecek başka madde kalmaması üzerine Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 8 gündem ve 1 ek gündem maddesinin karara bağlandığı meclis toplantısını kapattı.
Haber: Taygun Ertan



Reha Uluçay
8.02.2016 13:34:37
Kaç senedir hem Aysan başkan hemde Sarı başkanlarımıza Erdekte Mimari estetik komisyonunun kurulmasını önermiş idim. Nihayet olumlu adım atıldı. Şimdi daha önemlisi bu komisyon üyelerinin seçimi. Bence mutlaka Başkan Sarı nın haricinde bir Mimar, turizm sektörü temsilcisi de olmalı. Saygılarımla, Reha Uluçay Y.Mimar

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli