Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Belediye Meclisi Esnafı Ortada Bıraktı!

Belediye Meclisi Esnafı Ortada Bıraktı!

Tüm dünya Covid-19 hastalığı ile mücadele ederken, ülkelerin ekonomileri savruluyor.

Tüm dünya Covid-19 hastalığı ile mücadele ederken, ülkelerin ekonomileri savruluyor.
Salgın devam ediyor, işyerleri kapanan, kapatılan esnaflar yok olmama mücadelesi veriyor.
Çok sayıda sektör ile birlikte bu salgından en çok olumsuz etkilenen kesimin başında esnafımızın geldiği yadsınamaz bir gerçek.
Devletin tüm kurumlarının yanı sıra belediyeler, kendi çapında esnafa yardımcı olmak adına bir şeyler yapıyor.
Belediyeler bazında yapılan yardımları ele alacak olursak, çevre ilçe belediyelerinden esnafımızın lehine iyi örnekler var. 

Örneğin çok sayıda belediye, salgın önlemleri kapsamında dükkanları kapatılan aylara ait kiracılarından kira, bazı belediyeler esnafın kapalı kaldığı süreyi dikkate alıp işgaliye ücreti almadı.
Bizim Erdek Belediyesi ne yaptı? Nisan ayında umut aşılayıp müjde verdi, sonra mecliste şok etkisi yaratacak bir karar aldı.
Bilindiği gibi Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, nisan ayında yaptığı açıklamada, ?Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid-19 salgını nedeni ile olağanüstü bir dönem içinden geçiyoruz. İşyerlerimizin kapanması birçok vatandaşımızın işsizlikle karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Bu nedenle Erdek Belediyesi olarak 2020 yılının Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ait işgaliye ve katı atık vergisi bedellerini, yapılacak ilk Belediye Meclis oturumunda iptal ederek, esnafa tahakkuk ettirmeyeceğimizi halkımıza duyuruyorum.? ifadelerini kullanmıştı.
Sarı´nın bu müjdeli haberiyle, esnafın umutsuzluğu umuda dönüştü.
Sonra ne oldu?
Erdek Belediyesi´nin eylül ayı meclis oturumunda tüm meclis üyeleri (CHP, İYİ Parti ve AK Parti´li) esnaftan; Ocak, Şubat,
Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin ücretlerin alınması yönünde oy kullandı.
Mazeret olarak Erdek Belediyesi´nin bu ücretleri almadığı takdirde gelir kaybına uğrayacağına işaret edildi.
Başkan Hüseyin Sarı, nisan ayında esnafı korumaya yönelik müjdeli haberi verdiğinde görevinin başındaydı. Biliyorsunuz, daha sonra haziran ayında İçişleri Bakanlığı´nca görevinden uzaklaştırıldı.
Sarı´nın verdiği müjdeyle sevinen esnafa, Erdek Belediye Meclisi´nin ?deva´ olması beklenirken, Koranavirüsü salgınından sonra ikinci darbe meclis üyelerinden geldi.
Bu kararın iki şekilde uygulanmadığını düşünüyorum:
Birinci seçenek, görevinden uzaklaştırılan Hüseyin Sarı´yı başta ?Millet İttifakı? ortağı meclis üyeleri olmak üzere hiç bir meclis üyesi umursamıyor, kararına saygı duymuyor.
İkinci seçenek, Başkan Sarı, esnafa ?1 Nisan şakası? yaparak kötü günlerden geçtiğimiz o dönemde moral vermek istemiş olabilir.
Bu iki seçenekten hangisinin doğru olduğunu okuyucularımın takdirine bırakıyorum.
Buradan Belediye Meclisinin tüm üyelerine sesleniyorum: Allah aşkına sizler nerede yaşıyorsunuz?
Ama unutmayınız ki Erdekli esnaf, bu konuda sizlere çok tepkili ve zamanı geldiğinde, tekrar listelerde aday gösterilecek olursanız bunun hesabını sandıkta sizlere kesinlikle soracaktır, bundan emin olabilirsiniz.
Erdek Belediye Meclisi´nde çoğunluk ?Millet İttifakı? ortağı üyeleri, eski başkanlarının sözünü dinlememiş olabilir, peki Meclis´te azınlıkta olan AK Parti´li muhalefet meclis üyelerine ne demeli?
AK Partili üyelerin, esnaflar için hayati derece önemli böylesine hassas bir konuda esnafı koruyacak ve kollayacak oy kullanmaları yerine, esnafımızın sorunlarını dikkate almayan CHP ve İYİ Parti´li meclis üyeleriyle birlikte hareket etmeleri Erdek tarihine kalın harflerle kazınmıştır.
Anlaşılan o ki, bu beylerin ve hanımefendilerin tuzları çok kuru!



Erdekli Sulo
18.10.2020 09:22:49
Demedi demeyin Erdek belediyesine yılbaşını bulmaz kayyum atanır. Devamında da Erdek rahat eder. Belediye çiftlik gibi yönetilmekten kurtulur böylece.

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı