Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Belediye, ?Kralın Çiftliği?nde bir yapıyı yıktı

Belediye, ?Kralın Çiftliği?nde bir yapıyı yıktı

Erdek Belediyesi, AKP´li belediye meclis üyesi Ceyhun Mırız´ın sahibi olduğu Erdek-Bandırma karayolu yakınındaki ?Kralın Çiftliği?ne kaçak 28 yapının yıkımı için iş makinelerini gönderdi.

Erdek Belediyesi, AKP´li belediye meclis üyesi Ceyhun Mırız´ın sahibi olduğu Erdek-Bandırma karayolu yakınındaki ?Kralın Çiftliği?ne kaçak 28 yapının yıkımı için iş makinelerini gönderdi. İki adet kepçenin yıkım için geldiği bölgede önlem için Erdek Belediyesi zabıta ekipleri de hazır bulunurken, bölgede zaman zaman gergin anlar yaşandı. Ekipler, bölgede yer alan ve disko nitelikli bir kaçak yapıyı yıktı.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Ceyhun Mırız, olayın ?siyasi şov? ve ?gözdağı? niteliğinde olup ?hukuka aykırı? bulunduğunu öne sürerken şunları söyledi:

?Evet, burada 28 ruhsatsız yapı olduğu doğrudur. Ancak Erdek´te, burada olduğu gibi en az 700 kaçak yapı var. Onları yıkmaktan aciz olacaksınız, buraya geleceksiniz. İşte buradaki ruhsatsız yapıların başında cami geliyor. ?Haydi, öyleyse yıkıma camiden başlayın´ diyoruz. ?Olmaz, biz camiyi yıkmayız´ diyorlar. Bu bölgedeki ruhsatsız yapıların ruhsatlandırılması için Turizm Bakanlığı´nda girişimlerimiz sürüyor. Dosyalarımız ortada. Bunu görmezlikten gelerek, ruhsatlandırılabilecek bir yeri kendi zevkin için yıkamazsın. Burası, 1/100 binlik planda ?Eko Turizm Alanı´ olarak belirlendi.?

SARI´NIN PADİŞAHLIĞINI, DİKTATÖRLÜĞÜNÜ YIKACAĞIM

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı ağır bir dille suçlamalarını sürdüren Mırız, şöyle konuştu:

?Buraya yıkım konusunda önlem almak üzere Erdekli çocuklardan oluşan zabıta ekibini de göndermiş. Bu kişi kendisine ?Miroğlu´ diyor. Yıllardır oturduğu koltukta Erdek´e en küçük yararı olmadı. Ona ne kendimi, ne Erdek´i ezdiririm. Onun padişahlığına ve diktatörlüğüne ben son vereceğim. Herkesi korkutmuş, herkesi sindirmiş ama artık mum söndü, beni korkutamaz. Erdek´e bir disko yaptı. Bu disko her yıl zarar ediyor. Böyle işletmecilik olur mu? Bir işletmeci olarak benim mantığım almıyor.?

TİCARET ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Önümüzdeki seçimde Erdek Ticaret Odası Başkanlığına da aday olacağını açıklayan Ceyhun Mırız, ?Sarı´nın elindeki her şeyi elinden alacağım? dedi.

AV. YÜKSEL DEĞİRMENCİ

Ceyhun Mırız´ın avukatı Yüksel Değirmenci de yaptığı açıklamada, Erdek Belediyesi´nin, Mırız şirketine açtığı davaları kaybetmesi sonucunda hâlen belediyeden 300 bin lira dolayında bulunan vekalet alacağını ödenmemesi nedeniyle belediyenin iş makinelerine haciz koydurduğunu, bunun, Mırız şirketiyle ilgisi olmadığını belirtti. Mırız şirketinin, hâlen Erdek Belediyesi´nden 1,5 milyon lira dolayında alacağı bulunduğunu öne süren Değirmenci, ?Bu bölge için İl Turizm Müdürlüğü´nün ?Kamu yararı var´ kararı bulunmaktadır. Zaten yıkılmaması konusunda Danıştay´ın da kararı vardır? diye konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KEMAL KAYAN

Yıkım makinelerinin gönderildiği bölgeye gelen AKP Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan da yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

?Erdek´te bu kadar çok kaçak yapı varsa bunun tüm sorumluluğu Erdek´teki belediyelerdir. Belediyeler, bu konudaki eksikleri gidermek, belediyenin görevidir. Eğer bir belediye, imar sorununu çözemiyorsa köylükten kurtulamaz. 



Anahtar Kelimeler: Belediye Kralın Çiftliği
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu