Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye-İş Sendikasından işyeri ziyaretleri

Belediye-İş Sendikasından işyeri ziyaretleri

Belediye İş Sendikası yöneticileri, toplu iş sözleşmesindeki kazanımları üyelerine anlattı.

Belediye İş Sendikası yöneticileri, toplu iş sözleşmesindeki kazanımları üyelerine anlattı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 447 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri yapılan anlaşmayla sonuçlandı. Sözleşmenin imzalanmasını ardından Belediye İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, elde edilen kazanımları yaptığı işyeri ziyaretlerinde üyelerine tek tek anlattı.
Belediye-İş Sendikası Başkanı Yüksel Özden, işyeri ziyaretler kapsamında Gönen, Erdek ve Bandırma ilçelerini ziyaret etti. Bütün ili ziyaret ederek toplu iş sözleşmesinde elde eden kazanımları üyelerine anlatan Başkan Özden, detaylı bilgiler vererek işçilerin çeşitli sorularını da yanıtladı.

/resimler/2015-7/14/1939468028945.jpg
Başkan Özden, ziyaret sırasında özetle şu konuları aktardı:
?Yapılan toplu iş sözleşmesiyle birlikte BASKİ´de en düşük işçi maaşı 2 bin 247 liraya yükseltildi. En yüksek maaş ise 3 bin 400 liraya ulaştı. İmzaladığımız sözleşme ile birinci yıl ücretlere % 24 olmak üzere toplamda % 35 oranında artış sağlandı. Yine bu sözleşme ile BASKİ´deki 45 çeşit ücret skalası 1´e indirildi. İşçilerin maaşının içinde yer alan aylık sosyal yardımları 900 liraya çıkarıldı. İmzaladığımız bu sözleşme sonucu en düşük yevmiye 40.03 liradan 77 liraya çıkarıldı. Böylece en düşük yevmiye ye % 93 gibi bir artış getirildi.?
İşyeri ziyaretlerinde elde edilen kazanımlardan son derece memnun olan işçiler Sendika Başkanı Yüksel Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başta olmak üzere BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram´a sözleşmede emeği geçenlere ve BASKİ yöneticilerine teşekkür ettiler.
İşçiler de ?Yeni kurulan BASKİ, bu toplu sözleşme ile günümüz koşullarında çok iyi bir zam sağlanmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz? ifadesinde bulundular.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli