Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye çalışanlarının 4 aylık alacağı var

Belediye çalışanlarının 4 aylık alacağı var

Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek belediye çalışanlarına 4 aylık maaş borçlarının bulunduğunu belirtti. Belediyeyi, kendilerinin 38 milyon lira borçla devredip, daha sonra, önceki yönetimden 118 milyon lira borçla aldıklarını vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından ilçe belediyelerinin gelirleri çok büyük ölçüde azaldı. Geçen yıl, 16 milyon 50 bin liralık gelirimizin 7 bin lirası Büyükşehir´e gitti. Zaten, gelirimizin büyük bölümünü temizlik işlerine harcıyoruz. Bizden önceki belediye yönetimi, elindeki 80 personeli, ihtiyaç olmadığını öne sürerek çeşitli kurumlara vermiş. Şu anda 83 kişilik norm kadromuzla, çok geniş bir alanda hizmet üretmeye çalışıyoruz. Temizlik şirketi bugün işi bıraksa, Erdek´in temizliğini yapamayız. Çünkü, temizlik için 150-160 kişilik kadroya ihtiyacımız var. Ayrıca, temizlik için araç-gerecimiz de yok.?
Erdek´te 26 bin konutun bulunduğuna işaret eden Sarı, ?Kışın nüfusumuz 34 bin ama yaz aylarında ortalama 200 bine yaklaşan nüfusa hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle Erdek´te yaşayanların, her yıl aralık ayı sonu itibariyle ilçemizde sayılmalarını istiyoruz. Nüfusumuzu 50 bine yükseltirsek, İller Bankası´ndan alacağımız pay, bizi çok rahatlatır? diye konuştu.
Başkan Sarı, yeni yasaya göre, ilçe belediyelerinin bütçelerinin % 10´u oranında borçlanma yetkisi bulunduğunu, Erdek Belediyesi olarak, Halk Bankası´ndan 2 milyon liralık borçlanma talebi için yetkili makamlardan izin istediklerini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Erdekli
16.03.2016 10:27:03
ya başkan bi sus artık beceremiyorsan bırak git ne yüzsüzsün.

sedat önder
16.03.2016 15:50:00
Üçüncü kez B.Başkanlığını kazanmış olan Başkanımızdan yeni haberler bekliyoruz zira yıllarca iki başkan arasındaki demir parasını verdik ama demirleri almadık sorununu bu halk unutmuş değildir.Sayın Başkan Belediyeyi devir alırken şikayetçi olduğu bu konu için hukuksal bir girişimde bulunmuş mudur?

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false